Share This Post

Nieuws

DAF levert military trucks aan Belgische Defensie

DAF levert military trucks aan Belgische Defensie

DAF Trucks heeft enige tijd geleden een DAF CF Military truck aan de Belgische Defensie geleverd. Dit is de eerste vrachtwagen uit een grote order van in totaal 879 trucks. Het gaat specifiek om 636 stuks 2-assige trucks met een 4×4 aandrijflijn voor algemene transporttaken. Daarnaast zullen er 243 stuks 4-assige trucks met een 8×8 aandrijflijn voor specifieke toepassingen worden geleverd. De officiële overdracht van de eerste truck van deze serie heeft plaatsgevonden in de Assen- en Cabinefabriek van DAF in Westerlo te België.

Tatra Trucks

Voor de productie van de CF Military trucks werkt DAF samen met Tatra Trucks in Tsjechië. De trucks voor de Belgische Defensie maken gebruik van een uniek Tatra chassis-concept. Dit concept gaat uit van een centrale, dragende buis waaraan een onafhankelijke wielophanging is gemonteerd. Deze onafhankelijke wielophanging zorgt samen met het zogenaamde Central Tire Inflation System voor prima off-road-capaciteiten. Daarnaast kennen deze trucks ook nog een prettig rijcomfort. Op veertig procent van de trucks zal tevens een gepantserde cabine komen. Daarmee zijn de inzittenden voorzien van een hoge bescherming tijdens bijvoorbeeld militaire operaties.

Samenwerking

De productie van de cabines voor de CF Military trucks vindt plaats in de DAF-fabriek in Westerlo en bij Tatra in Tsjechië. Tatra levert de gepantserde cabines. DAF Westerlo zorgt voor de niet-gepantserde cabines. De bediening van de trucks is in alle types hetzelfde. Hierdoor kunnen chauffeurs eenvoudig van het ene naar het andere voertuigtype overstappen. De Belgische Defensie en DAF zullen samen het onderhoud van de CF Military trucks gaan verzorgen. Daarbij zal het Het DAF-dealernetwerk in België (met name in de plaatsen Houthalen en Grâce-Hologne) een belangrijke rol gaan spelen. De eerste trucks van deze order zijn bestemd voor de eenheden van de Landcomponent en de Medische component van de Belgische Defensie. Op het ogenblik is de levering van de eerste 150 voertuigen al volop in voorbereiding.

Share This Post