Share This Post

Vrachtwagens

DAF levert elektrische trucks aan Amazon

DAF levert elektrische trucks aan Amazon

Het Nederlandse bedrijf DAF heeft een levering van vijf elektrische trucks aan het Amerikaanse bedrijf Amazon gedaan. De volledig elektrische DAF trucks worden toegevoegd aan Amazon’s vloot van distributietrucks. Met de inzet van deze nieuwe vrachtwagens wordt het mogelijk om emissievrij goederen te gaan vervoeren. Amazon is een van de eerste grote bedrijven die elektrische vrachtwagens gaat inzetten in het zware segment. Het bedrijf streeft ernaar om in 2040 volledig CO2-neutraal te kunnen opereren. Met de nieuwe elektrische DAF trucks wordt een eerste stap gedaan om het transportnetwerk aan te passen, zodat bestellingen van klanten emissievrij kunnen worden afgeleverd.

​Shipment Zero

De vijf DAF CF Electric trucks worden ingezet bij Amazon UK en zijn de eerste elektrische distributietrucks die Amazon in Europa gaat inzetten voor het vervoer van goederen. Dit alles past bij de zogenaamde Shipment Zero ambitie van Amazon. Het doel van dit plan is om ervoor te zorgen dat in 2030 zo’n vijftig procent van alle Amazon transporten CO2-vrij is. De vijf elektrische DAF trucks vervangen de reguliere dieseltrucks, zodat jaarlijks zo’n 160.000 kilometer op groene stroom gereden kan gaan worden. Naar verwachting levert dit al gauw een CO2-besparing van 170 ton op. Het streven van Amazon is om per 2040 helemaal CO2-neutraal te kunnen opereren.

​DAF CF Electric trucks

De DAF CF Electric is bij uitstek geschikt voor emissieloze regionale distributie. De truck is door DAF ontwikkeld als antwoord op de groeiende vraag naar zero emissie trucks. De DAF CF Electric kan tot 500 kilometer per dag afleggen. Deze zero emissie truck is leverbaar als 4×2 trekker en als 6×2 bakwagen. De elektromotor heeft een vermogen van 210 kW. Het opladen van de DAF CF Electric duurt bij een laadstation met een vermogen van 250 kW zo’n 75 minuten.

Share This Post