Share This Post

Gezondheid

DAF introduceert nieuw nachtslot

DAF introduceert nieuw nachtslot

DAF komt met iets nieuws voor vrachtwagens: het unieke DAF Night Lock systeem. Dit speciale slot is beschikbaar voor alle nieuwe DAF XF, XG en XG+ trucks. In de nieuwe trucks is het Night Lock systeem geïntegreerd in het paneel van het portier. Het is een mechanisch slot dat gebruik maakt van de instapbeugel. Het nieuwe DAF Night Lock is 150% sterker dan andere vergelijkbare systemen. Het slot is zelfs met een koevoet niet open te krijgen. Het is ook mogelijk om dit nieuwe nachtslot naderhand te laten monteren. De noodzakelijke versterkingen zijn hiervoor al in de fabriek aangebracht.

​Geen ongewenst bezoek

Het nieuwe nachtslot van DAF bestaat uit een stalen paneel met een tuimelschakelaar. Zodra het slot wordt ingedrukt, schuift het stalen paneel over de instapbeugel. Hierdoor wordt het portier van de vrachtwagen volledig geblokkeerd. Eventuele indringers kunnen met geen mogelijkheid meer binnenkomen. Het slot wordt geleverd met een rood indicatielampje. Als deze oplicht, weet de chauffeur dat het slot is geactiveerd. Met een druk op de tuimelschakelaar kan het slot weer ontgrendeld worden. In geval van nood kan de chauffeur dus altijd snel de deur openen en de cabine verlaten.

​Optimale bescherming chauffeurs

In 2008 introduceerde DAF al eerder een speciaal nachtslot voor vrachtwagens. Met deze nieuwe versie streeft DAF naar een optimale bescherming van de chauffeur. De veiligheid van de chauffeur wordt door het Night Lock systeem zeer vergroot. Ook het welzijn van de chauffeur wordt door dit gebruiksvriendelijke systeem sterk verbeterd. Zeker weten dat niemand zomaar de cabine in kan, geeft immers rust. Een ongestoorde nachtrust is ook heel wat waard.

Het nieuwe DAF Night Lock systeem is te bestellen bij de DAF-dealers voor alle nieuwe XF, XG en XG+ DAF trucks. Na installatie wordt het portier voorzien van een speciale sticker, zodat aan de buitenzijde te zien is dat het nachtslot van DAF aanwezig is.

 

Share This Post