Share This Post

Technologie / Uncategorised / Vrachtwagens

DAF debuteert met nieuwe elektrische vrachtwagen

DAF debuteert met nieuwe elektrische vrachtwagen

De race voor een haalbaar alternatief voor dieselmotoren voor vrachtwagens is begonnen.

Eén optie is elektrisch en DAF heeft aangekondigd de CF Electric-truck tegen het einde van 2018 uit te brengen. In samenwerking met VDL, leverancier van elektrische systemen, zullen de vrachtwagens voorzien zijn van de allernieuwste technologie zonder uitstoot en een zeer laag geluidsniveau.

Preston Feight, president van DAF Trucks licht toe: “DAF was een van de eerste fabrikanten die een hybride elektrische distributietruck introduceerde in Europa en hybride en elektrische aandrijflijnen is blijven ontwikkelen.

“Naarmate steden hun voornemen bekend maken om geen uitstoot te veroorzaken en een zeer laag geluidsniveau te produceren, zullen we ervoor zorgen dat onze klanten de optimale oplossingen hebben voor hun succes.”

VDL Group uit Eindhoven heeft ervaring met het werken met bedrijfsvoertuigen en heeft honderden elektrische bussen geleverd aan Europese openbaarvervoerbedrijven.

De CF Electric is een 4×2-trekker die is ontworpen voor distributie toepassingen tot 40 ton in stedelijke gebieden. Met een elektrische motor van 210 kW, aangedreven door een lithium-ion batterij pak van 170 kWh, heeft de CRF Electric een bereik van ongeveer 100 km en kan in 1 uur en 30 minuten volledig worden opgeladen.

Zijn elektrische, oplaadbare vrachtwagens wat jou betreft een haalbare optie?

 

Foto bron: DAF

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>