Share This Post

Technologie / Uncategorised

Covid-19 en de impact ervan op de ontwikkeling van de etruck

Covid-19 en de impact ervan op de ontwikkeling van de etruck

Er zijn nu twee werelden. De wereld vóór Covid-19 en degene waarin we ons nu in bevinden.

De impact van de wereldwijde pandemie zal de komende jaren voelbaar zijn, aangezien bedrijven en industrieën worstelen om de economische impact ervan te overwinnen.

Een van de discussiepunten was hoe dit de ontwikkeling van elektrische vrachtwagens zal beïnvloeden en of er op de lange termijn veranderingen in het milieu en de levensstijl zullen worden aangebracht.

Met minder verkeer op de wegen (waardoor vrachtwagens door steden kunnen reizen met bijna-maximale snelheidslimieten) en een betere luchtkwaliteit, is de link tussen schonere lucht en de luchtwegen duidelijk te zien.

Een stap in de richting van verminderde CO2-uitstoot zijn elektrische vrachtwagens. Zou het coronavirus de oorzaak kunnen zijn van een hernieuwde dynamiek in hun ontwikkeling?

Zowel traditionele vrachtwagenfabrikanten als start-ups zullen de productie van hun producten willen versnellen om ze zo snel mogelijk op de markt te brengen.

Met lage rentetarieven en geld voor het oprapen, kunnen bedrijven geld lenen om te investeren in de dingen die ze hebben uitgesteld.

Zelfs als schonere lucht voor sommigen niet genoeg een stimulans is, zullen regeringen over de hele wereld graag nieuwe banen creëren. Het is een goede manier om een fabriek te bouwen die componenten voor elektrische vrachtwagens produceert.

Maar hoe zit het nu met de lage kosten van diesel? Dat zou de groei van elektrische voertuigen zeker kunnen belemmeren. Maar de brandstofprijs is wisselvallig en zal waarschijnlijk na de pandemie weer stijgen. De vraag naar brandstof is momenteel laag, maar naarmate de vraag stijgt, zullen ook de prijzen stijgen.

De prijs van elektriciteit is daarentegen al tientallen jaren stabiel. Als je een investeerder was, zou je dan kiezen voor iets dat in prijs stijgt of iets dat stabiele prijzen heeft zolang je je kunt herinneren?

Als gevolg van Covid-19 evalueren we allemaal opnieuw alles wat we doen. Slimme bedrijven zullen de kans grijpen om de ontwikkeling van elektrische vrachtwagens voort te stuwen. En hopelijk volgt de rest.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>