Share This Post

Nieuws

Coronavirus lockdowns gaan wereldwijd als een schokgolf door supply chains

Coronavirus lockdowns gaan wereldwijd als een schokgolf door supply chains

Nu China zijn strikte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de economie weer op gang te brengen, versoepelt, krijgen supply chains ergens anders in de wereld met een achterstand te maken.

Uitdagingen zijn onder meer het vinden van voldoende vrachtwagenchauffeurs om goederen af te leveren, een probleem dat is toegenomen door de paniekaankopen en het aanleggen van voorraden door het publiek.

De verstoring van de toeleveringsketens is van oost naar west verschoven, waardoor de distributie van belangrijke items zoals medicijnen en bederfelijk voedsel veel moeilijker is geworden.

Artikelen die normaal gesproken in twee dagen worden vervoerd, hebben nu het dubbele nodig. Er is meer verstoring en filevorming aan de grenzen doordat de gezondheid van de chauffeur en de vracht grondig onderzocht worden.

Transportbedrijven vinden het moeilijk om vrachtwagenchauffeurs te vinden die bereid zijn om Italië en Spanje binnen te rijden. Twee landen die momenteel het hoogste dodental hebben opgelopen voor het coronavirus. En vanwege de extra kosten voor het vrachtrisico zijn hogere betalingen aan vrachtwagenchauffeurs nodig om voldoende vrachtwagencapaciteit te garanderen.

Misschien wel het meest zorgwekkende probleem is dat er niet genoeg persoonlijke beschermingsmiddelen voor alle chauffeurs zijn. Zelfs wanneer transportbedrijven orders voor maskers en handschoenen hebben geplaatst, gaat alle productie nu (begrijpelijk) naar ziekenhuizen.

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>