Share This Post

Uncategorised

Convoy CEO: Vergeet de chauffeurstekorten, inefficiëntie is het echte probleem

Convoy CEO: Vergeet de chauffeurstekorten, inefficiëntie is het echte probleem

[icegram campaigns=”655″]

Terwijl de krantenkoppen schreeuwen over het voortdurende tekort aan chauffeurs, is er nog een andere uitdaging die de industrie teistert: inefficiëntie.

Vorige week sprak CNBC met, Dan Lewis, CEO van on-demand trucking-app Convoy, die legde uit dat vrachtwagens 30-40% van de tijd leeg zijn. Het plan van Lewis is om dat te veranderen door gebruik te maken van de vrije ruimte in trailers.

Volgens Lewis: “We denken dat het volgende grote ding in het vrachtvervoer is om het proces van het matchen van die honderdduizenden, miljoenen vrachtwagens met alle vracht die elke dag moet worden verplaatst, te automatiseren.”

Lewis gaat zelfs zo ver om te zeggen dat inefficiëntie een groter probleem voor de industrie is dan chauffeurstekorten.

Hij heeft daar wel een punt.

Wanneer je begint met het optellen van alle ritten die chauffeurs maken met een ​​lege trailer, om nog maar te zwijgen over de tijd die ze doorbrengen met het wachten bij laadperrons en faciliteiten, dan is er nog veel ruimte voor verbetering.

Je kunt 20, 30 procent meer capaciteit genereren door het hele systeem efficiënter te laten werken“, zei Lewis.

Convoy’s app verbindt vrachtwagenchauffeurs met mensen die vracht moeten vervoeren. Het werkt momenteel aan een nieuwe reeks hulpprogramma’s waarmee vrachtwagenchauffeurs taken kunnen combineren zodat ze minder tijd verspillen.

Wat je gedachten over het digitale tijdperk van het vrachtvervoer ook zijn, er zijn enkele dingen waar we het allemaal over eens zijn.

Share This Post