Share This Post

Rijden & Logistiek / Uncategorised

Een code rood rijverbod

Een code rood rijverbod

Ik rijd al niet graag in een auto wanneer het stormt, laat staan in een vrachtwagen van 40 ton. Maar wat zijn de opties als iemands levensonderhoud ervan afhangt?

De storm die vorige maand door het westelijke deel van Europa heen raasde doodde zes mensen. Om die reden begon de Nederlandse transportsector met Rijkswaterstaat te praten over een mogelijk rijverbod tijdens extreme weersomstandigheden.

Tijdens de recente storm werden er windsnelheden gemeten van 120 km/h en daardoor werd het KNMI aangespoord om een weeralarm (code rood) uit te geven en kregen mensen het advies om niet meer naar buiten te gaan.

Volgens de berichten werden 66 semi vrachtwagens omver geblazen door de wind.

De ANWB gelooft dat het voornamelijk om Poolse bestuurders ging die er, ondanks de gevaarlijke situatie, toch voor kozen om achter het stuur te kruipen. Op dit moment zijn ze aan het kijken hoe ze het gevaar aan anderstalige mensen duidelijk kunnen maken.

Op de dag dat het weeralarm (code rood) werd uitgegeven, werd door Transport en Logistiek Nederland (TLN) het advies gegeven om niet meer te rijden. TNL heeft slechts een beperkte invloed op vrachtwagenchauffeurs. Om die reden vind ik dat wagenparkbeheerders zulke beslissingen moeten nemen.

Bevond jij je op de weg in Nederland of Duitsland tijdens de storm? Deel jouw ervaringen met ons door onderaan een opmerking te plaatsen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>