Share This Post

Rijden & Logistiek

China naar Europa vrachtvervoer op een dreef

China naar Europa vrachtvervoer op een dreef

Het kost nu slechts twee weken om de vracht tussen China en Europa over de weg te verplaatsen.

Een vrachtwagen vol met productieapparatuur reisde in twee weken de 11.007 kilometer van Dornstadt in Zuid-Duitsland naar Shanghai.

Deskundigen zijn het erover eens dat het slechts een kwestie van tijd is voordat we een aanzienlijke toename van vrachtwagenvracht tussen China en Europese landen zien.

Voor Shanghai Lishun Electronics Science & Technology Co had slecht weer luchtvracht uitgesloten om de goederen te vervoeren. Het bedrijf besloot dat wegtransport de volgende beste optie was. 

Het verplaatsen van goederen over de weg in plaats van via de lucht leverde echter meer voordelen op dan het bedrijf had verwacht. De afhandeling aan de douane duurde slechts drie uur (het vorige minimum was twee tot drie dagen). En de bezorgkosten werden met 42% verlaagd.

Als gevolg hiervan is het bedrijf nu van plan om in de toekomst zoveel mogelijk gebruik te maken van vrachtwagentransporten.

De snelheid van de wegtransporten in China en Europa is duidelijk een belangrijke factor voor bedrijven. Maar ik ben geïnteresseerd om meer te weten te komen vanuit het perspectief van de chauffeurs.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>