Share This Post

Technologie

China loopt voorop in elektrisch vrachtvervoer

China loopt voorop in elektrisch vrachtvervoer

Het is niet overdreven om te zeggen dat China de markt voor elektrische vrachtwagens domineert. Het land is zijn concurrenten op het gebied van de productie van elektrische vrachtwagens ver vooruit. De signalen wijzen er echter op dat de verkoop van elektrische vrachtwagens over de hele wereld vrij snel zal beginnen.

Momenteel vindt de overgrote meerderheid van de voertuigverkopen elk jaar in China plaats. In Europa en de VS valt het grootste deel van de activiteit op de markt van elektrische zware vrachtwagens binnen de sfeer van demonstratie en het testen door klanten.

Maar het overnemen kan buiten China beginnen te verschuiven. Dit is de reden…

Tesla is van plan om de productie van zijn semi-vrachtwagen te verhogen, in samenwerking met start-ups en traditionele vrachtwagenfabrikanten om de productie van voertuigen op batterijen op te schalen.

Nikola Motors heeft recentelijk een golf van activiteit gezien. De start-up is van plan om met de productie van batterijgevoede en waterstofbrandstofcel modellen te beginnen. Het bedrijf beweert voor zijn brandstofcelvrachtwagen 14.000 pre-orders te hebben die in 2023 in productie zal gaan. Een ingewijde suggereert dat die bestellingen voornamelijk uit Europa, de VS en Canada komen.

Er wordt ook verwacht dat de Europese klimaatregelgeving de verkoop over het hele continent zal verhogen. 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>