Share This Post

Nieuws / Technologie / Uncategorised

Chauffeurs tekort? Denk aan veiligheidsinterventies

Chauffeurs tekort? Denk aan veiligheidsinterventies

[icegram campaigns=”655″]
We hebben genoeg oplossingen gehoord voor het tekort aan vrachtwagenchauffeurs, maar zijn ze allemaal haalbaar?

Eén bedrijf denkt dat het een werkbaar antwoord heeft om te helpen bij het werven chauffeurs en ze te behouden: veiligheidsinterventies.

SmartDrive Systems, leverancier van rijprestatie oplossingen, heeft het gebruik van proactieve, op inlichtingen gebaseerde veiligheidsinterventies aanbevolen om chauffeurs langer in hun werk te houden.

Ondanks de stijgende werkloosheid en een economie die sterk afhankelijk is van het vervoer van goederen over de weg, worstelt Europa met het rekruteren van vrachtwagenchauffeurs voor lange afstanden. De combinatie van een verouderende beroepsbevolking, minder jonge werknemers die gekwalificeerd zijn om zware vrachtwagens te besturen en werkomstandigheden die niet iedereen aanspreken, hebben tot dit tekort geleid.

Verwacht wordt dat ze alleen al in Duitsland de komende 10 tot 15 jaar ongeveer 250.000 bestuurders aan pensionering zullen verliezen. Terwijl de vrachtvervoer vereniging in het Verenigd Koninkrijk voorspelt dat ongeveer 32.000 vrachtwagenchauffeurs uit andere EU-landen mogelijk door de Brexit zullen worden getroffen.

Aidan Rowsome, vice-president EMEA van SmartDrive Systems, legt uit dat op analyses gebaseerde interventies bestuurders zullen helpen zich gewaardeerd te voelen; het moreel te verbeteren; bestuurders te beschermen tegen valse beschuldigingen van onprofessioneel gedrag of schade; en het publiek bewust zal maken van professionele chauffeurs.

Wat denk jij? Is dit het antwoord dat we zoeken?

Share This Post