Share This Post

Uitgelicht

Chauffeur vindt gestolen vrachtwagen terug in Polen

Chauffeur vindt gestolen vrachtwagen terug in Polen

De Friese vrachtwagenchauffeur Wietse Punter uit Grou was in Polen toen hij plotseling een bijzondere ontdekking deed. In de buurt van de Poolse stad Rzepin besloot hij om nog even te gaan tanken. Daar zag hij een vrachtwagen staan met een kenteken dat hem bekend voorkwam. Het bleek een gestolen vrachtwagen uit het Drentse Rogat te zijn die bij het Poolse tankstation op de parking stond.

Kenteken

Het transportbedrijf AB Texel Fresh Transport had er weinig vertrouwen in dat ze hun gestolen koeltrailer ooit nog terug zouden zien. Desalniettemin zette het bedrijf een bericht op social media waarin ze ook het kenteken van de gestolen vrachtwagen noemden. Wietse Punter uit Grou las dit bericht en onthield het kenteken, want dat is een soort hobby van de Fries. Hij onthoudt kentekens van automerken. En die bijzondere eigenschap kwam bijzonder goed uit toen hij in Polen het kenteken zag van de gestolen vrachtwagen.

Toeval

Wietse Punter werkt voor het bedrijf HDB Logistics in Joure. De kans dat een Nederlandse vrachtwagenchauffeur een gestolen vrachtwagen in Polen ontdekt, is natuurlijk heel klein. Maar Wietse had het bericht van de gestolen vrachtwagen op Facebook gelezen en hij was toevallig voor zijn werk in Polen. Het feit dat hij ook nog eens toevallig ging tanken in dezelfde stad waar de gestolen vrachtwagen stond en daar het kenteken herkende, maakt dit verhaal misschien onwaarschijnlijk, maar het is toch echt gebeurd.

Weet je het zeker?

Wietse Punter controleerde voor alle zekerheid of het echt de afgekoppelde trailer van AB Texel Fresh Transport was, die hij daar op die Poolse parking zag staan. Het kenteken klopte helemaal. Het was de vrachtwagen die in Drenthe gestolen was. Hij belde daarom direct het bedrijf op. Daar waren ze uiteraard blij dat de trailer was gevonden.

Poolse politie

De Poolse politie zorgde er snel voor dat de gestolen trailer werd veiliggesteld. Het bedrijf uit Drenthe is Wietse Punter zeer dankbaar en hoopt dat ze hun vrachtwagen weer snel terug zullen hebben. Chauffeur Wietse Punter kreeg als dank een miniatuur van AB Texel Fresh Transport van het bedrijf en uiteraard eeuwige roem in de vrachtwagenwereld.

Share This Post