Share This Post

Nieuws

Chauffeur tankt 1600 liter diesel in het buitenland

Chauffeur tankt 1600 liter diesel in het buitenland

Een Duitse chauffeur die dacht zo goedkoper uit te zijn, heeft in totaal ruim 1600 liter diesel getankt in Polen. Nu mogen chauffeurs natuurlijk wel tanken in een ander EU land, maar dat mag niet onbeperkt. Je eigen tank volgooien met goedkopere diesel in een ander land en daarnaast misschien nog een extra jerrycan voor onderweg vullen, is vaak geen enkel probleem. De Duitse chauffeur overdreef dit echter. Hij reed met grote vaten vol diesel over de grens naar huis. Dit was om meerdere redenen verboden en ook gevaarlijk.

​Politie grijpt in

De Duitse politie greep in toen zij de 59-jarige chauffeur met acht vaten vol diesel aantroffen op weg naar huis. Hij had zo’n 200 liter aan diesel bij zich. In totaal bleek het om ruim 1600 liter diesel te gaan die deze chauffeur illegaal van Polen naar Duitsland had vervoerd. De politie schakelde bij deze zaak daarom ook de douane in. De chauffeur kreeg uiteindelijk een flinke boete van 1500 euro voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen zonder te voldoen aan alle regels die daarvoor gelden. Daarnaast moest hij ook nog eens een bedrag van 750 euro aan de belastingdienst betalen vanwege het illegaal invoeren van brandstof. Al met al is zijn poging om goedkoop aan diesel te komen een hele dure zaak geworden.

​Dure diesel, hoge prijzen

De poging van deze chauffeur om goedkoop aan brandstof te komen, heeft als oorzaak dat de dieselprijzen in Duitsland aan de pomp op het ogenblik erg hoog zijn. Ze zijn naar verluidt nog nooit zo hoog geweest. Ook in Nederland zien we dat de gemiddelde prijs van diesel in 2021 naar € 1,21 per liter is gestegen. Dat is een stijging van ruim 18 procent ten opzichte van 2020. De brandstofkosten zijn in de transportsector een van de belangrijkste kostenposten. Daarnaast zien veel ondernemers dat ook andere kosten flink zijn gestegen. Dat is echter geen excuus om met vaten vol diesel rond te gaan rijden.

Share This Post