Share This Post

Lijstjes

Campagne ‘Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek’ van start

Campagne ‘Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek’ van start

De beroemde Youtuber en influencer Dylan Haegens is vanaf dit schooljaar het gezicht van de campagne ‘Veilig op weg! Blijf uit de dode hoek’. Je kent hem niet? Dat kan, want Dylan is vooral beroemd onder kinderen en jongeren. Precies daarom is hij gevraagd om de schooljeugd te waarschuwen voor de dode hoek van vrachtwagens.

Jaarlijkse campagne

Iedere jaar wordt getracht om kinderen uit groep 7 en 8 bewust te maken van de gevaren van de dode hoek bij een groot voertuig zoals een vrachtwagen. Deze kinderen gaan binnen twee jaar naar de middelbare school. Vaak betekent dit dat ze iedere dag met de fiets naar school moeten rijden. Ze zijn vaak nog vrij onervaren in het verkeer en ze zien de gevaren van veel situaties niet. Dode hoek ongelukken komen daarom helaas regelmatig voor bij deze groep kinderen.

Dylan Haegens

Om de jeugd te kunnen bereiken, is dit jaar Dylan Haegens aangetrokken. Hij is erg enthousiast over de campagne en is blij dat hij kan bijdragen aan het bewust maken van de jeugd voor de dode hoek. Er vallen ieder jaar te veel slachtoffers, dus het is belangrijk dat hier zoveel mogelijk aandacht voor is. Dylan Haegens heeft zo’n 1,85 miljoen volgers op YouTube. Om de doelgroep voor de campagne te kunnen bereiken is hij de ideale kandidaat. Dylan Haegens ging ook een dag mee in een vrachtwagen. Dit is te zien op zijn YouTube kanaal.

Twee duidelijke vuistregels

Op de Nederlandse wegen rijden per dag duizenden vrachtwagens. De transportsector is immers een grote en belangrijke bedrijfstak in ons land. Bewustwording bij kinderen van de gevaren van de dode hoek is om die reden cruciaal. Transport en Logistiek Nederland is daarom al jaren geleden gestart met de campagne ‘Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek’.

De campagne kent twee duidelijke vuistregels.

Nummer 1: blijf altijd rechts en ruim achter een vrachtauto.

Nummer 2: houd altijd minimaal drie meter afstand van een vrachtauto.

Share This Post