Share This Post

Milieu

Brussel moet meer doen om de productie van groene vrachtwagens te stimuleren

Brussel moet meer doen om de productie van groene vrachtwagens te stimuleren

Een groep Europese reuzen, waaronder Nestlé en Unilever, roept Brussel op om hen te helpen het probleem van de emissies van wegtransporten aan te pakken. Ze willen dat vrachtwagenfabrikanten in de EU worden gedwongen om massa emissievrije voertuigen te produceren.

In een brief aan de voorzitter van de Europese Commissie schreven ze: “De huidige levering [van elektrische vrachtwagens] in Europa is helaas bijna niet aanwezig, waardoor we gedwongen worden om onze eigen voertuigen te bouwen of onze eigen proefprojecten te initiëren.”

Deze oproep onderstreept de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd die hebben toegezegd de uitstoot te verminderen, maar hebben ontdekt dat ze niet over de middelen beschikken om dat doel te bereiken.

Eerder dit jaar eiste de EU dat de CO2-uitstoot van vrachtwagens de komende tien jaar met 30% zou verminderen. De huidige regelgeving verplicht fabrikanten echter niet om een bepaald aantal emissievrije voertuigen te verkopen.

Ongeveer 5% van de broeikasgasemissies in de EU is van zware voertuigen afkomstig.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>