Share This Post

Rijden & Logistiek

Binnenkort begint het groot onderhoud aan de A50

Binnenkort begint het groot onderhoud aan de A50

Een deel van de A50 krijgt binnenkort een opknapbeurt. Het gaat om het deel tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Vaassen in beide richtingen. De werkzaamheden zullen grotendeels in de nacht en tijdens weekenden plaatsvinden. Desondanks wordt er forse verkeershinder verwacht vanwege de gedeeltelijke of volledige afsluiting van de snelweg. Daarnaast zal er een snelheidsbeperking van 70 of 90 km/u gelden. Rijkswaterstaat waarschuwt dat het verkeer rekening moet houden met een extra reistijd van zeker 30 minuten.

​Asfalt en viaducten

Rijkswaterstaat start op 30 mei 2021 met het groot onderhoud aan de snelweg A50. Het asfalt op de A50 tussen Beekbergen en Vaassen zal vervangen worden door geluiddempend asfalt. Ook zullen er diverse andere onderhoudswerkzaamheden aan de weg plaatsvinden, zoals het aanbrengen van nieuwe markeringen. De viaducten in dit traject vallen ook onder het groot onderhoud. Waar nodig zal Rijkswaterstaat voegen herstellen, betonreparaties uitvoeren en vangrails vervangen bij de viaducten.

​Werkzaamheden in fases

Er is bij de planning van de wegwerkzaamheden rekening gehouden met verschillende fases. De eerste fase van het onderhoud aan de A50 zal naar verwachting van 30 mei tot 25 juni 2021 lopen. Tijdens deze eerste fase zal het traject tussen de aansluitingen Apeldoorn-Noord en Vaassen in beide richtingen aangepakt worden. Het plan is om op doordeweekse werkdagen overdag altijd 2 rijstroken per richting beschikbaar te stellen voor het verkeer. In de nachten en weekenden zal er slechts 1 rijstrook beschikbaar zijn.

​Fase 3 tot 12 juli 2021

Van 3 tot 12 juli 2021 staan de werkzaamheden op de planning voor de A50 tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Apeldoorn in beide richtingen. Het zal in die periode nodig zijn om de A50 gedurende 5 nachten volledig af te sluiten in de richting van Zwolle en 1 weekend in de richting van knooppunt Beekbergen.

​Fase 16 juli tot 2 augustus 2021

Van 16 juli tot 2 augustus 2021 zijn de parallel- en de hoofdrijbaan van de A50 bij Apeldoorn en de op- en afrit Apeldoorn aan de beurt voor groot onderhoud. Er zal ook in deze fase van de werkzaamheden een snelheidsbeperking van 70 of 90 km/u gelden. Tijdens het werk aan de hoofdrijbaan zal het verkeer over 1 rijstrook geleid worden.

Tussen de verschillende fases zullen er voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden, zoals de op- en afbouw van de verkeerssystemen en het terugplaatsen van vangrails. Hierbij verwacht Rijkswaterstaat geen hinder voor het verkeer.

​Advies aan alle weggebruikers

Voor alle weggebruikers geldt het advies om tijdens de werkzaamheden aan de A50 tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Vaassen deze weg zoveel mogelijk te vermijden. Wie precies wil weten welke delen zijn afgesloten en wanneer dit het geval is, kan hiervoor de actuele verkeersinformatie raadplegen. Indien je de komende periode toch via de A50 wil rijden, moet je rekening houden met flinke vertragingen en extra reistijd.

Share This Post