Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Bestuurders opgeroepen om op hun gedrag op de weg te letten

Bestuurders opgeroepen om op hun gedrag op de weg te letten

Vrachtwagenchauffeurs zijn misschien de beste beoordeler van veranderingen in het gedrag van fietsers en automobilisten sinds het begin van de coronavirus-pandemie. Heb je verbeteringen gezien?

In een nieuwe AA-peiling vond slechts 21% van de 19.700 ondervraagde bestuurders dat auto’s beter rijden, terwijl slechts 10% een verbetering in het gebruik van fietsers op de weg erkent.

Ter vergelijking: een kwart (25%) van de weggebruikers zei dat automobilisten en fietsers zich slechter gedragen dan voor de uitbraak.

Hoewel er aan het begin van de Britse lockdown eind maart aanzienlijk minder verkeer was, hebben we de afgelopen weken steeds meer voertuigen op de weg gezien.

AA-president Edmund King suggereerde echter dat de stillere wegen sommige chauffeurs ertoe kunnen brengen om de wet te overtreden. “Minder verkeer betekent niet dat bestuurders bij verkeerslichten moeten racen, anderen gevaarlijk moeten inhalen of de snelheidslimieten moeten negeren”, waarschuwde hij.

Die zorgen lijken gegrond, waarbij de politie in het hele land melding maakt van een toename van de snelheid tijdens de lockdown door het coronavirus.

Hij waarschuwde ook voor fietsers “[doen alsof] ze in de Tour de France zijn en [negeren] mini-rotondes en stopborden”.

King drong er bij chauffeurs op aan om “geduld te hebben met anderen, langzamer te rijden en afstand te houden”, met de versoepeling van de lockdown beperkingen die zouden betekenen dat er meer mensen op hun fiets en te voet gaan sporten.

In iets beter nieuws zei 25% van de respondenten in het AA-onderzoek dat voetgangers zich beter gedragen dan voor de pandemie, terwijl 12% het ermee eens is dat vrachtwagenchauffeurs beter gedrag op de weg vertonen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>