Share This Post

Gezondheid

Bestuurders krijgen door werkgevers geen oogzorg geboden

Bestuurders krijgen door werkgevers geen oogzorg geboden

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat slechts 38% van de werkgevers momenteel oogzorg aan chauffeurs biedt.

Uit het onderzoek van Specsavers Corporate Eyecare, waarbij meer dan 500 hoofden van Britse bedrijven werden ondervraagd, bleek dat 62% geen oogzorgplannen gaf voor werknemers die voor het werk rijden. En dit heeft de vraag opgeroepen: brengen deze bedrijven hun werknemers en bedrijfsreputatie in gevaar?

Volgens de Royal Society for the Prevention of Accidents (ROSPA) is autorijden de meest gevaarlijke werkactiviteit die iemand kan doen. De statistieken ondersteunen die bewering. Elk jaar worden in het Verenigd Koninkrijk meer dan 500 mensen gedood, 5.000 ernstig gewond en bijna 40.000 lichtgewond bij botsingen waarbij bestuurders of ruiters op weg zijn voor werk.

Sommige mensen nemen ten onrechte aan dat het de verantwoordelijkheid van individuen is om ervoor te zorgen dat hun gezichtsvermogen goed genoeg is om te rijden. Werkgevers delen die verantwoordelijkheid echter met hun personeel wanneer iemand voor zijn werk moet rijden.

Wanneer heb je voor het laatst een oogtest gehad? Het is misschien tijd dat je dat gaat doen…

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>