Share This Post

Nieuws

Bestuurders hebben meer kans om in de vroege uren te hard te rijden

Bestuurders hebben meer kans om in de vroege uren te hard te rijden

De meeste bestuurders zullen de snelheidslimiet waarschijnlijk in de vroege uren van de ochtend overtreden.

Volgens nieuw onderzoek wordt 63% van de bestuurders in het VK om 4 uur ’s nachts betrapt, met zondag als voorkeursdag voor snelheidsovertredingen.

Uit gegevens van het Britse ministerie van Transport, verkregen via de vergelijkingssite MoneySuperMarket, blijkt dat 53% van de chauffeurs op zondag en 52% op zaterdag te hard rijdt. 

Bestuurders zijn echter op een woensdag meer geneigd om de regels van de weg op te volgen, wanneer minder dan de helft (47%) de snelheidslimiet overschrijdt.

Uit de cijfers bleek dat bestuurders het meest waarschijnlijk tussen 04.00 en 05.00 uur te hard rijden. Aan het andere einde van de schaal is het tussen 15.00 en 17.00 het meest waarschijnlijk dat bestuurders zich aan de limiet houden.

Over de gegevens gesproken, zei Rachel Wait, woordvoerder van consumentenzaken bij MoneySuperMarket: “Onze bevindingen suggereren dat chauffeurs in het weekend en in de vroege uren van lege wegen willen profiteren, maar het is belangrijk om te onthouden dat er nog steeds grote veiligheidsregels zijn om na te leven, ongeacht hoe laat het is. “

Houd de volgende keer dat je in de vroege uren aan het werk bent een oogje in het zeil voor malafide snelheidsovertreders.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>