Share This Post

Vrachtwagens

Bestellingen van zware vrachtwagens gedaald

Bestellingen van zware vrachtwagens gedaald

Bestellingen van zware vrachtwagens daalden in januari naar het laagste niveau gedurende 18 maanden.

Volgens gegevens van ACT Research, zag de sector een daling van 68% in 15.800 klasse 8 vrachtwagens vergeleken met bestellingen die 12 maanden eerder waren geplaatst.

Ondanks de schijnbare daling denken degenen in de sector echter niet dat het bijzonder reden tot zorg is.

Kenny Vieth, ACT-president en senior analist, zei over de bevindingen: “We zien dat de verzachting van de bestellingen in januari meer te maken hebben met naar voren getrokken orders en een zeer grote klasse 8-achterstand dan met het huidige evenwicht van vraag en aanbod.”

Kristine Kubacki, vrachtvervoer analist bij Mizuho Industrials, is het ermee eens: “We denken dat de bestellingen de komende paar maanden laag zullen blijven, maar de omstandigheden zijn voor iedereen nog steeds redelijk gunstig.”

Overal in Europa, waar je toenemende bezorgdheid zou verwachten over een steeds onzekerder wordende situatie, zijn analisten aangenaam kalm. Europese handelaren verwachten bijvoorbeeld dat Europese bedrijven blijven groeien ondanks een dalend klantenvertrouwen en industriële productie in Frankrijk en Duitsland.

Steve Tam, vice-president van ACT Research voorspelt dat er dit jaar 335.000 vrachtwagens worden geproduceerd – een stijging van 5% ten opzichte van vorig jaar.

Persoonlijk zal ik de onheilspellende cijfers negeren en vasthouden aan de vrolijke kijk van insiders en experts uit de industrie.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>