Share This Post

Nieuws

Bergnet neemt Smits over

Bergnet neemt Smits over

Per 1 december 2021 neemt de autohulpdienst Bergnet het kraan- & sleepbedrijf Smits over. Smits en Bergnet zijn allebei werkzaam als bedrijf dat zich bezighoudt met auto- en vrachtwagenberging in de regio Haarlem-Amsterdam. Alle personeelsleden en het grootste deel van het wagenpark van Smits gaat door deze overname naar Bergnet.

Regio Haarlem-Amsterdam

Het bedrijf Smits houdt zich bezig met het bergen van personenauto’s en vrachtwagens op de autosnelwegen rond Haarlem en Amsterdam. De werkgebieden van Smits en Bergnet overlappen elkaar deels. Door de overname van Smits zal Bergnet de bezettingsgraad van hun bergingsvoertuigen kunnen verhogen. Daardoor zullen naar alle waarschijnlijkheid de aanrijtijden kunnen worden verkort.

Meer verkeer verwacht

De firma Bergnet verwacht in toekomst een toename van het verkeer op de autosnelwegen in de regio Haarlem-Amsterdam. Daarom is deze recente overname een goede actie die past in de strategie van Bergnet en van Rijkswaterstaat, die hoge eisen stelt aan de bergingswerkzaamheden op de Nederlandse snelwegen. Van groot belang is de doorstroom en veiligheid. Door de overname van Smits komt de regie van berging en pechverplaatsing bij een en hetzelfde bedrijf terecht. Men gaat ervan uit dat dit de efficiëntie zal gaan verhogen en daarmee ook de doorstroom en veiligheid.

Bergnet

Bergnet is opgericht in 2002 door Nicole en Sander Vlaar. Sindsdien is deze autohulpdienst uitgegroeid tot een van de grotere autobergingsbedrijven van Nederland. Er zijn vestigingen van Bergnet in Amsterdam en Haarlem, maar ook in Amersfoort, Lelystad, Almere en Blaricum. Het bedrijf staat voor 24/7 uur autoberging-, pechhulp- en transportwerkzaamheden voor zowel vrachtwagens als voor personenauto’s. Na de overname van concurrent Smits zal Bergnet in totaal zo’n 110 medewerkers in dienst hebben en tevens zo’n 80 bergingsvoertuigen ter beschikking hebben.

Share This Post