Share This Post

Nieuws

Banksy vrachtwagen verkoopt niet op een veiling

Banksy vrachtwagen verkoopt niet op een veiling

Meestal kunnen mensen geen genoeg krijgen van het werk van Banksy, maar een 17-tons vrachtwagen die door de kunstenaar is geschilderd, is er niet in geslaagd om op een veiling verkocht te worden.

Het voertuig, genaamd ‘Turbozone Truck (lach nu maar op een dag zullen we de baas zijn’) wordt als het grootste werk van Banksy beschouwd.

Het kunstwerk, dat door de kunstenaar werd gemaakt voordat hij beroemd werd, had een richtprijs tussen £ 1 miljoen en £ 1,5 miljoen en was door de kunstenaar geverifieerd. Een woordvoerster van het veilinghuis zei dat ze een aantal aanbiedingen overwogen sinds de veiling plaatsvond.

Banksy begon op een openluchtfeest in Spanje in 2000 met de vrachtwagen.

De woordvoerster legde uit: “Hij kreeg de Volvo FL6 voorgelegd van Mojo, de mede-oprichter van Turbozone International Circus, een reisorganisatie die bekend staat om zijn extravagante pyrotechniek.

“Banksy – toen een obscure graffitikunstenaar – begon tijdens het feest op dit lege canvas te werken en bleef er de volgende twee weken aan werken.”

Ik denk dat als je een kunstverzamelaar bent, je een 17-tons vrachtwagen niet zo gemakkelijk aan een muur kan hangen als een canvas…

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>