Share This Post

Technologie

Als vrachtwagenchauffeur gezond blijven

Als vrachtwagenchauffeur gezond blijven

Gezond blijven. Het klinkt eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is goed eten, veel water drinken en actief blijven.
Aah, als het voor iedereen maar zo eenvoudig was. Vooral vrachtwagenchauffeurs vinden het vaak een uitdaging om dit advies op te volgen.

Urenlang in een cabine zitten, komt niet altijd overeen met een regime van gezond snackenen regelmatig sporten. Maar het goede nieuws is dat hoewel het moeilijk kan zijn voorvrachtwagenchauffeurs, het niet onmogelijk is.

Hier zijn vier tips om gezond achter het stuur te blijven.

1. Denk na over wat je eet

Als je denkt dat je dieet beter zou kunnen zijn, breng dan niet te snel radicale veranderingen aan. Die goede intenties zullen niet lang duren. Breng in plaats daarvan geleidelijk een paar kleinere wijzigingen aan. Als je bijvoorbeeld graag chips en chocolade wilt snacken, kun je in plaats daarvan ook snacken met noten en gezondere natuurlijke cacaorepen. In het ideale geval worden de noten niet geroosterd en gezouten en beperk je de hoeveelheid cacaorepen die je eet, maar we moeten allemaal ergens beginnen. Het is belangrijk om jezelf geen verwijten te maken als je op een bijzonder lange reis een terugval
hebt. Nadat je wijzigingen hebt aangebracht in wat je als snacks eet, kun je je gezonde voedingskeuzes ook naar maaltijden uitbreiden.

2. Denk na over hoe je eet

Volgens veel deskundigen is langzaam eten de belangrijkste regel bij het eten van voedsel. Hoe meer je elke hap kauwt voordat je hem doorslikt, hoe voller je je voelt aan het einde van je maaltijd (dus vermijd dat zeurende gevoel dat je iets zoets wilt om het af te maken). Experts raden aan elke mondvol 32 keer te kauwen (ik meen het!). Sommige voedingsmiddelen zullen veel minder kauwen nodig hebben (ik vermoed watermeloen), anderen hebben misschien meer nodig (biefstuk, zeker). Het is een gewoonte die je moet aangaan en het is misschien niet vanzelfsprekend, maar de voordelen zijn duidelijk. Kauwen helpt het spijsverteringsproces, helpt de opname van voedingsstoffen en verhoogt je algehele gezondheid.

3. Denk na over wat je drinkt

Koffie kan op lange reizen aanvoelen als een must. Hetzelfde kan voor een lekker kopje thee gezegd worden. Maar het bijhouden van het aantal theeën en koffiesoorten dat je gedurende één dag drinkt, kan een echt voordeel voor je gezondheid hebben. Drink gedurende de dag gewoon koffie en thee, maar overdrijf het niet. En vergeet niet dat het beste wat je kunt drinken, goede oude H2O is. Ga door, probeer het eens. Misschien geniet je er zelfs van!

4. Denk aan wat beweging (en doe het ook)

De gemakkelijkste manier om te bewegen is wandelen of hardlopen. In een wandeling van 30 minuten verbrandt je 200-300 calorieën en geeft je metabolisme een welverdiende boost. Als je wat krachttraining wilt proberen, kunnen halters, kettlebells en weerstandsbanden een optie zijn. Bekijk deze ideeën voor trucker oefeningen voor het leven op de weg. Heb je tips voor gezond blijven tijdens het rijden die je wilt delen? We horen graag van je. Om eerlijk te zijn, kunnen we alle hulp gebruiken die we kunnen krijgen…

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>