Share This Post

Gezondheid / Hoofdartikels

Alleen gaan: het is eenzaam onderweg

Alleen gaan: het is eenzaam onderweg

Vraag een vrachtwagenchauffeur over hun moeilijkste uitdaging en er zal één antwoord blijven komen: eenzaamheid.

Als mensen zijn we niet geprogrammeerd om lange tijd alleen door te brengen. We hunkeren naar het gezelschap van anderen, maar in het vrachtvervoer kunnen die menselijke interacties met grote tussenpozen zijn.

Elke nieuwe chauffeur verwacht bepaalde uitdagingen aan te gaan. Omkeren in krappe ruimtes, drukke wegen, slecht weer en strakke schema’s zijn allemaal wat je kan verwachten. Maar je eenzaam voelen op de weg is een uitdaging zoals de rest.

Een overweldigend gevoel van eenzaamheid is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen hun carrière in het vrachtvervoer de rug toekeren. En in een tijd waarin de industrie wanhopig is om nieuwe chauffeurs te werven, kan het zich echt niet veroorloven om één persoon te verliezen.

Zoals iedereen die een vrachtwagen bestuurt weet, is de wereld van truckstops, magazijnen, rustplaatsen en vrachtwagenparken niet altijd het meest stimulerend. Gesprekken met vreemden zijn oké, maar ze zijn niet hetzelfde als gesprekken met familie of vrienden. En tijd alleen doorbrengen is niet zo erg, totdat je urenlang achter elkaar op jezelf aangewezen bent.

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>