Share This Post

Nieuws

Afgelopen jaar veel minder pakketjes te laat bezorgd

Afgelopen jaar veel minder pakketjes te laat bezorgd

Zoals bekend is er de laatste jaren een enorme toename in het aantal online bestellingen. De lockdown vlak voor Kerstmis 2021 maakte deze toename nog hoger. Ondanks alles blijkt dat het aantal te laat bezorgde pakketjes vorig jaar flink gedaald is. Het aantal vertraagde pakketjes nam met zo’n 30 procent af, als je december 2021 vergelijkt met december 2020. Dit is, vooral voor de consumenten, een zeer goede ontwikkeling. Maar hoe komt dit zo?

Jaarlijks consumentenonderzoek

Jaarlijks wordt onder duizenden consumenten een onderzoek gedaan naar de tevredenheid wat betreft online bestellingen. Uit dit onderzoek is gebleken dat met Sinterklaas ongeveer 4 procent van de pakjes te laat is afgeleverd en met Kerstmis ongeveer 7 procent. Deze resultaten geven aan dat de webwinkels en de bezorgdiensten er blijkbaar steeds beter in slagen om ook tijdens piekperiodes de bestelde goederen op tijd af te leveren bij de klanten.

Lockdown december 2021

Waar (bijna) niemand op gerekend had, was dat we aan het eind van het jaar toch weer in een lockdown terecht zouden komen. De winkels moesten dicht. Dat was even schrikken. Ook de relatief late bekendmaking van deze lockdown maakte de hele situatie problematisch voor webshops en bezorgdiensten. PostNL en DHL herpakten zich echter snel en namen direct maatregelen. PostNL besloot bijvoorbeeld om dagelijks 1500 extra chauffeurs in te zetten. Ook waren de PostNL distributiecentra zeven dagen lang, 24 uur per dag geopend. Dit had een positief effect op de tijdige bezorging van de pakketjes.

Ondernemers en klanten

Ook de ondernemers zelf bedachten allerlei manieren om ervoor te zorgen dat alle cadeautjes op tijd op pakjesavond of onder de kerstboom terechtkwamen. Sommige ondernemers haalden de bestelde producten uit de winkelschappen en leverde ze persoonlijk af bij de klanten. Maar ook de klanten werkten afgelopen jaar goed mee. Veel mensen hadden december 2020 nog goed op het netvlies staan en besloten op tijd, dat wil zeggen in november of eerder, hun cadeaus te bestellen. Desalniettemin werden er toch ook duizenden klanten teleurgesteld, omdat hun bestelling niet op tijd geleverd werd.

Share This Post