Share This Post

Nieuws

Abnormale lading vooruit

Abnormale lading vooruit

In juni van dit jaar las ik over een voetgangersbrug van 12 meter, die door een tunnel in het VK werd gereden.

De voetgangersbrug, die de lengte van bijna vijf dubbeldekkerbussen had, werd in een zorgvuldig geplande operatie door de Dartford-tunnel gemanoeuvreerd. Eigenlijk zo goed gepland dat het verkeer slechts drie minuten heeft moeten wachten.

De voetgangersbrug was de langste lading die ooit door de tunnel ging en zorgde voor een behoorlijk indrukwekkend zicht. Maar ik vroeg me af wat de grootste dingen zijn die over de weg zijn verplaatst.

Dit is wat ik heb ontdekt:

  1. Waterontzilting eenheid, Saoedi-Arabië: met een gewicht van meer dan 4.800 ton en groter dan een voetbalveld, blijft de waterontziltingseenheid het zwaarste item dat over de weg werd verplaatst.
  2. Krachtcentrale transformator, VK: met een gewicht van 640 ton werd de transformator op een vrachtwagen geladen en met snelheden van 6 km/u gereden, waardoor er een acht kilometer lange file ontstond.
  3. Endeavour, VS: Toen de gepensioneerde space shuttle over de weg naar het California Science Center werd verplaatst, besloeg deze zes rijstroken. Duizenden kwamen naar zijn 20 kilometer lange reis kijken.

Niet alle transporten met zware lading verlopen soepel. Bekijk deze  mislukte extreme ladingen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>