Share This Post

Rijden & Logistiek

A2 in beide richtingen afgesloten door vrachtwagens

A2 in beide richtingen afgesloten door vrachtwagens

Medio november waren er flinke problemen op de A2 door ongelukken met vrachtwagens. In de richting van Den Bosch naar Utrecht kantelde een vrachtwagen met kippen. Bijna tegelijkertijd vloog in de richting van Utrecht naar Den Bosch een vrachtwagen in brand. De A2 moest daarom in beide richtingen afgesloten worden.

Brand in vrachtwagen

Als eerste vloog een vrachtwagen  in brand, die plastic bolletjes vervoerde. Dit gebeurde rond kwart voor vier ’s nachts. De chauffeur slaagde erin om zijn brandende vrachtwagen nog snel op de vluchtstrook neer te zetten. Daarna kon hij gelukkig zelf op tijd uit de cabine komen. Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend.

Gekantelde vrachtwagen

Aan de andere kant van de A2 kantelde daarna een vrachtwagen die levende kippen vervoerde. De oorzaak van dit ongeval was waarschijnlijk (te) plotseling remmen van een truck die voor deze vrachtwagen reed. Vervolgens botste de vrachtwagen met kippen tegen deze truck. Daarna kantelde de vrachtwagen met kippen. De ravage door dit ongeluk was erg groot, maar er vielen gelukkig geen gewonden.

Files

Ondanks het feit dat deze ongelukken allebei in de vroege ochtenduren plaatsvonden, had het afsluiten van de gehele A2 in beide richtingen nogal wat consequenties voor het overige verkeer en de ochtendspits. Er werden snel omleidingen ingesteld. Desalniettemin ontstonden er flinke files, ook op de A59 en A27. Vervolgens gebeurde er op de A59 bij Vlijmen een ongeluk. Toen waren de rapen helemaal gaar en was er urenlang sprake van lange files op vele wegen tegelijkertijd.

A2 weer open

De A2 in de richting Den Bosch ging rond negen uur in de ochtend weer op. De problemen in de andere richting bleven nog wat langer bestaan. De A2 in de richting Utrecht werd pas rond het middaguur vrijgegeven. Toen waren inmiddels de meeste files ook opgelost.

 

Share This Post