Share This Post

Rijden & Logistiek

A12 Oudenrijn-Nieuwerbrug negen dagen dicht

A12 Oudenrijn-Nieuwerbrug negen dagen dicht

Vanaf 27 september a.s. wordt er ernstige verkeershinder op de snelweg A12 van Utrecht richting Den Haag tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk verwacht vanwege een afsluiting van deze weg. Vanwege gepland groot onderhoud aan de weg wordt de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug gedurende negen dagen geheel afgesloten. Het verkeer zal worden omgeleid. Er moet rekening gehouden worden met een extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Asfalt vernieuwen

Rijkswaterstaat heeft verschillende werkzaamheden gepland op een deel van de A12. Gedurende deze actuele wegwerkzaamheden zal het oude asfalt op de A12 tussen Woerden en Reeuwijk vervangen worden door speciaal geluidsreducerend asfalt. Daarnaast zullen er diverse andere onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden op dit traject. Daarom zal het niet mogelijk zijn om gedurende negen dagen over dit deel van de weg te rijden. Het verkeer zal moeten worden omgeleid.

Planning

De exacte planning is dat tussen maandag 27 september 21.00 uur en donderdag 7 oktober 2021 5.00 uur de snelweg A12 wat betreft Utrecht richting Den Haag tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk afgesloten zal zijn. De A12 zal tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug (bij afslag 13) volledig afgesloten zijn voor al het verkeer. Ook zullen verbindingswegen en op- en afritten op dit traject zijn afgesloten. Wat wel mogelijk zal blijven, is om bij Nieuwerbrug de A12 op te rijden. Op het traject tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk zullen vanwege de werkzaamheden minder rijstroken beschikbaar zijn.

Alternatieve routes

Er zullen verschillende omleidingen worden aangegeven tijdens de afsluiting van de A12. Het verkeer richting Den Haag zal tijdens de afsluiting worden omgeleid via de A2, A9 en A4. Verkeer richting Rotterdam zal worden omgeleid via de A2, A27 en A15. Lokaal verkeer wordt aangeraden om vooral de gele informatieborden te volgen.

Rijkswaterstaat

Het advies is om tijdens die negen dagen dat de A12 afgesloten is, dit traject zoveel mogelijk te mijden om zo filevorming zoveel mogelijk te voorkomen. Voor zover het mogelijk is, is het advies van Rijkswaterstaat om thuis te werken. Voor wie toch de weg op moet, is het advies om buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer.

Share This Post