Share This Post

Hoofdartikels

8 verkeersveiligheid tips voor vrachtwagenchauffeurs

8 verkeersveiligheid tips voor vrachtwagenchauffeurs

We weten allemaal dat bestuurdersfouten de hoofdoorzaak zijn van verkeersongevallen. En we doen allemaal wat we kunnen om veilig te blijven.

Soms vallen ongevallen buiten onze controle. 

Hier zijn acht eenvoudige veiligheidstips die gemakkelijk te volgen zijn en een ongeval kunnen voorkomen.

  1. Rijd niet als je slaperig bent

Autorijden als je moe bent, kan net zo gevaarlijk zijn als autorijden nadat je wat hebt gedronken. Vermijd het koste wat het kost!

  1. Neem regelmatig een pauze

Wees je bewust van de waarschuwingssignalen en stop even voordat je te moe wordt. Als je voelt dat je oogleden zwaar worden, dan zou je waarschijnlijk al een pauze hebben moeten nemen.

  1. Houd je afstand

Een voor de hand liggende, maar iets dat gemakkelijk kan worden vergeten. Zorg ervoor dat je andere voertuigen voldoende ruimte op de weg geeft en ga niet bumperkleven. Vrachtwagens hebben meer tijd nodig om te stoppen, dus als een auto voor je plotseling remt, dan heb je de ruimte nodig om veilig te stoppen.

  1. Wees extra waakzaam op bruggen

Onthoud dat bij koud weer bruggen sneller bevriezen dan wegen. Wees extra voorzichtig bij het rijden over bruggen in vriescondities en onthoud dat deze glad onder je banden kunnen zijn.

  1. Wees je bewust van bijwerkingen van medicijnen

Als je vindt dat je moeite hebt om met je hoest om te gaan, is het de moeite waard eraan te denken dat bepaalde soorten hoestmiddelen je rij-reacties kunnen beïnvloeden. Vermijd medicijnen die je slaperig kunnen maken.

  1. Bewaar benodigdheden in de cabine

Als je vastloopt bij slecht weer, dan wil je voorbereid zijn. Houd benodigdheden zoals dekens, water en niet-bederfelijke snacks in de cabine.

  1. Draag altijd een veiligheidsgordel

Het kan veiliger voelen achter het stuur van een vrachtwagen in vergelijking met andere voertuigen, maar je moet altijd een veiligheidsgordel dragen. Als je toch een ongeluk krijgt, dan zul je blij zijn dat je de gordel hebt vastgemaakt, vooral als de vrachtwagen gaat rollen.

  1. Let op je omgeving

Tenzij je je bewust bent van alles om je heen, kunnen ongelukken gemakkelijk gebeuren, vooral als het om achteruitrijden gaat. Voordat je achteruit rijdt, loop je om de vrachtwagen heen en controleer je op mogelijke obstakels.

Blijf veilig daar buiten!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>