Share This Post

EU / Hoofdartikels / Lijstjes / Uncategorised

7 gevaarlijkste wegen in Europa

7 gevaarlijkste wegen in Europa

Wanneer je voor de kost op de weg zit, dan kunnen routes eindeloos repetitief lijken. Dat is niet geweldig, maar het is een verdomd beter uitzicht dan te worden geconfronteerd met kilometerslange gevaarlijke wegen.

We hebben een lijst samengesteld (in willekeurige volgorde) van enkele van de meest adrenaline-geladen wegen in Europa. En geloof me, zelfs de meest bekwame chauffeurs zouden niet genieten van het rijden van deze routes in welk voertuig dan ook.

Stelviopas, Italië
Als je de Italiaanse Alpen op gaat, dan zijn er gemakkelijker routes te nemen dan de Stelviopas. Met 48 scherpe bochten en een omhoog slingerende weg van 3 kilometer, is er niets anders dan een lage betonnen barrière tussen jou en een extreem steile helling naar beneden. Laat je niet afleiden door het adembenemende uitzicht op de Alpen…

View this post on Instagram

Hey dear favourite #cyclingphotographers @ashleygruber & @jeredgruber, you‘re invited to ride or shoot the #radrace #tourdefriends3 !!! Everyone else: join the waiting list now! ?Link in Bio? The remaining 400 of 500 spots will be raffled in a lottery. Registration starts December 10 only on rad-race.com. An all new route will lead 500 cyclists from all over the globe also over the mighty #stelviopass . . . . . . . #tdf3 #tourdefriends #augsburgtofeltre gorewear #alwaysevolve #stravacycling #stageride #stagerace #abushelmets #abuscycling #canyonbikes #canyonendurace #oakleybike #oneobsession #dtswiss #roadrevolution18 #sellesanmarco #fidlock #fidlockbike #wahooligan #iriedaily #auroracollective #parktool #stagescycling #stelvio #passostelvio #stilfserjoch #tourdefriends3 Ph: @ashleygruber ♥️

A post shared by RAD RACE (@radrace) on

Atlantic Road, Noorwegen
Als het weer goed is, dan is de Atlantic Road van Noorwegen een van de meest schilderachtige wegen ter wereld. Als het weer echter slecht wordt, dan kun je niet op het landschap letten. Met bochten in de weg die plotseling lijken te stoppen, een sterke wind en hoge golven maken dit echt een verraderlijke route.

Kustwegen, Kroatië
De wegen langs de kustlijn van Kroatië staan ​​bekend om hun smalle tweerichtingswegen. Met niets dat ook maar lijkt op een berm of veiligheidsbarrières, nemen de blinde hoeken en scherpe bochten je mee langs de rand van de klif. Niet geschikt voor angsthazen.

Furkapas, Zwitserland
De achtervolging in James Bond’s Goldfinger toonde een Aston Martin DB5, een Ford Mustang en de Zwitserse Furkapas. Wanneer het niet als een filmset wordt gebruikt, dan zorgt deze steile, bochtige weg voor een moeilijke rit. Het is gelegen op bijna 2,5 kilometer boven de zeespiegel en met meerdere haarspeldbochten, is de weg in de winter gesloten om te voorkomen dat chauffeurs met het moeilijke terrein te maken krijgen.

 

The Widow Maker (weduwe maker), VK
De Widow Maker (ook bekend als de minder pakkende A537) is uitgeroepen tot de gevaarlijkste weg van Groot-Brittannië. Omringd door het adembenemende landschap van de wijk England’s Peak, maken de scherpe bochten het net zo dodelijk als adembenemend.

Patiopoulo-Perdikaki Road, Griekenland
Gevuld met kuilen, weinig veiligheidsbarrières en erg glad (vooral als het regent) vormt de Patiopoulo-Perdikaki-weg in Griekenland een uitdaging voor elke bestuurder. Je bent waarschijnlijk beter af als je gaat lopen – of een compleet andere route neemt.

Pasubio, Italië
Het is misschien beroemd om zijn ongelooflijke uitzicht, maar je wilt je ogen wel recht vooruit blijven houden tijdens het rijden op de Italiaanse Pasubio. Na een bepaald punt is de toegang van voertuigen beperkt, maar dat heeft de mensen op de fiets niet gestopt om over de rand te fietsen.

Dus dat is wat Europa te bieden heeft, maar als je op zoek bent naar de gevaarlijkste weg ter wereld, dan moet je verder weg kijken.

De North Yungas weg in Bolivia is een onverharde zandweg die zich vastklampt aan de rotswand op de 3,5 kilometer durende afdaling van de Andes naar het Amazone regenwoud. Het heeft niet voor niets de bijnaam ‘Dodenweg‘ van Bolivia: elk jaar storten ongeveer 300 chauffeurs en fietsers die de weg gebruiken hun dood tegemoet. Als je ooit op de North Yungas weg beland, houdt dan je ogen op de weg.

Zijn er nog andere wegen waar je op hebt gereden, die een plaats op de lijst waard zijn?

Share This Post