Share This Post

Hoofdartikels / Lijstjes / Nieuws / Uncategorised

6 tips om ’s nachts te rijden

6 tips om ’s nachts te rijden

[icegram campaigns=”655″]

Lege wegen. De twee magische woorden waardoor elke vrachtwagenchauffeur de hele nacht door wil rijden.

Maar hoewel minder verkeer op de weg aantrekkelijk is, is ’s nachts rijden een vaardigheid. Veel chauffeurs zijn blij om het te doen, maar er zijn er genoeg die het liever helemaal vermijden. Het is immers al moeilijk genoeg om wakker te blijven tussen 22:00 en 06:00 uur, laat staan ​​achter het stuur van een grote vrachtwagen.

Ik hoef de risico’s van vermoeid zijn tijdens het rijden niet te beschrijven. Wat ik je echter wel zal vertellen, zijn de dingen die je kunt doen om veilig te blijven tijdens nachtritten.

1 Behandel het anders dan overdag rijden

Je kunt overdag misschien wel lange stukken rijden met slechts 30 minuten pauze, maar dat gaat van zonsondergang tot zonsopgang niet werken. Op een bepaald moment tijdens je nachtrit moet je rusten – voor minimaal een uur. Als je je zorgen maakt om in slaap te vallen, zorg er dan voor dat je een wekker bij je hebt.

2 Zorg voor een goede (dag) slaap

Je moet voor je nachtdienst 7-8 uur slapen. Wanneer je voor het eerst als nachtrijder begint te rijden, dan duurt het even voordat je lichaam zich aanpast. Wees geduldig, je zult uiteindelijk een routine vinden die voor jou werkt.

3 Weet wanneer je moet stoppen

Er zullen momenten zijn waarop je vermoeider bent dan op andere momenten. Of dat nu komt door een gebrek aan slaap, stress, een dieet of een zittende levensstijl, rijden als je moe bent, is een grote nee. Zodra je voelt dat je ogen zich onvrijwillig beginnen te sluiten of van de weg afdrijven of je begint te hallucineren, dan had je een tijdje geleden al moeten stoppen. Ken de vroege tekenen van vermoeidheid en ga dan zo snel mogelijk aan de kant.

4 Zorg dat je cabine nacht klaar is

Zorg ervoor dat je je dashboard, gps en andere apparatuur dimt om oogvermoeidheid te verminderen. Het kan een paar nachten duren voordat je ogen zich aangepast hebben, maar blijf volhouden. Zorg ervoor dat je koplampen afgesteld en schoon zijn – dit is je eerste verdedigingslinie tijdens het rijden in de nacht. Het is ook een goed idee om je ramen en spiegels schoon te houden om verblinding te verminderen.

5 Blijf langer alert

De beste manier om langer alert te blijven, is door een dutje te doen. Maar soms zul je een snelle oppepper nodig hebben. Dit kan zo simpel zijn als het openen van een raam of het drinken van een kopje koffie. Andere tips zijn je gezicht wassen met koud water of even 10 minuten je benen strekken of lopen.

6 Nachtzichtbril

Misschien wil je wel overwegen om een ​​nachtzichtbril te kopen. Ze verbeteren je zicht tijdens het ’s nachts rijden en ze zijn niet te duur.

Het allerbelangrijkste om te onthouden is dat geen enkele lading belangrijker is dan je eigen veiligheid. Het is beter om te laat te komen dan in het ziekenhuis te belanden, iemand te verwonden of je carrière in gevaar te brengen.

Idealiter zou de industrie meer moeten doen om zijn chauffeurs te beschermen en hen niet te straffen, omdat ze moe zijn. Maar tot dan, ken je grenzen en geniet van die lege wegen.

Share This Post