Share This Post

Gezondheid / Lijstjes / Uncategorised

6 manieren om je geestelijke gezondheid te beschermen

6 manieren om je geestelijke gezondheid te beschermen

Zijn vrachtwagenchauffeurs vatbaarder voor psychische aandoeningen? Het is een ongemakkelijke vraag om te stellen en het is net zo ongemakkelijk om het antwoordt te horen, maar het kan niet genegeerd worden.

Wat zijn de feiten? Het reizen kan eenzaam zijn en de tijd die we niet met onze familie en vrienden doorbrengen kan stressvol zijn. Bijna-ongevallen kunnen daarnaast ook voor schrik zorgen.

Voor vrachtwagenchauffeurs zijn burn-outs een veelvoorkomend probleem en het werk zelf helpt daar niet echt mee. Wanneer je lange uren van huis weg bent worden eventuele zorgen die je hebt over je welzijn gemakkelijk opzij geschoven.

Omdat geestelijke gezondheidsproblemen met een stigma komen is het niet iets dat je met je baas wilt bespreken. Je kunt echter een goede vrachtwagenchauffeur zijn én goed voor jezelf zorgen. Zo doe je dat:

1 Maak gebruik van een reismaatje: Wanneer je een vriend, een familielid (of een huisdier) als copiloot hebt zul je tijdens lange reizen een zonnig humeur hebben.

2 Blijf in contact: Door in contact te blijven met geliefden zul je de emotionele ondersteuning krijgen die je nodig hebt en je zult er gegrond door blijven.

3 Volg een routine: We zijn allemaal gewoontedieren en een positieve dagelijkse routine helpt je om dingen gedaan te krijgen en om gefocust te blijven.

4 Beweeg en eet goed: Probeer te bewegen en eet, wanneer dat mogelijk is, gezonde voeding. Het zal je energieniveau, je humeur en je ‘state of mind’ een boost geven.

5 Neem iets van huis mee: Vul je cabine met herinneringen van thuis. Foto’s, afbeeldingen en decoraties kunnen je een blijvend positief gevoel geven.

6 Zorg ervoor dat je hersenen actief blijven: Door naar muziek, podcasts en audioboeken te luisteren zorg je ervoor dat je hersenen alert blijven. Misschien leer je zelfs nog een aantal nieuwe dingen.

Vergeet nooit om van elk moment van het leven te genieten. Leer nieuwe mensen kennen wanneer je je niet achter het stuur bevindt, ontdek nieuwe locaties en creëer nieuwe ervaringen onderweg.

Hoe blijf jij gemotiveerd wanneer je onderweg bent?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>