Share This Post

Technologie

5 vrachtwagen apps die je in 2020 nodig hebt

5 vrachtwagen apps die je in 2020 nodig hebt

De scherpe lezers onder jullie zullen merken dat dit niet de eerste keer is dat we must-have apps voor vrachtwagenchauffeurs hebben voorgesteld. Maar technologie wacht op niemand, dus we wilden je een bijgewerkte lijst met mobiele vrachtwagen apps geven om het leven op de weg een beetje beter beheersbaar te maken.

De volgende keer dat je op zoek bent naar je snelste route, moet je ervoor zorgen dat je ten minste een van deze apps voor vrachtwagenchauffeurs op je telefoon hebt staan.

Beste apps om van A naar B te komen

Truck Parking Europe

We weten allemaal hoe frustrerend het kan zijn om na een lange dag op de weg naar een parkeerplaats te gaan om te zien dat alle plaatsen bezet zijn. Gelukkig is daar nu een app voor. Met Truck Parking Europe kunnen chauffeurs van tevoren een plaats reserveren, een plek op basis van voorkeuren kiezen en zien wat andere chauffeurs te zeggen hebben. Deze app geeft je toegang tot meer dan 34.000 vrachtwagenstops in heel Europa en je kunt je zoekopdracht filteren op basis van grootte, veiligheid, comfort en faciliteiten.

Bans for Trucks

Elke vrachtwagenchauffeur weet een route te plannen die verkeersverboden of beperkingen voor vrachtwagens omzeilt. Maar waarom doe je al het zware werk als je een applicatie kunt krijgen die het voor je doet? Bans for Trucks zoekt naar alle tijdelijke en permanente vrachtwagenverboden op je route en bestrijkt momenteel 40 landen in heel Europa. Gemakkelijk te gebruiken en vol met gedetailleerde informatie, je zult je afvragen hoe je het ooit eerder hebt gedaan.

De beste apps om de klus sneller te klaren

ClearScan

 Met de Clearscan-app kun je onmiddellijk een document, ontvangstbewijs of urenstaat scannen en dit direct met klanten, collega’s en managers delen. Het doorsturen van kopieën is eenvoudig. Net als het bijhouden van wat je hebt verzonden en het openen van documenten waar je ook bent. Gescande afbeeldingen zijn duidelijk, helder en gemakkelijk te lezen. Het is een goede app om bij de hand te hebben.

Fleetsafer

Als je merkt dat je snel achter het stuur wordt afgeleid, dan is Fleetsafer de app voor jou. Met behulp van GPS-technologie weet het wanneer je aan het rijden bent en voorkomt het dat er oproepen, berichten en e-mails binnenkomen. Beschreven als de ultieme tool voor risicobeheer, is het ontworpen om je op de weg te laten focussen en je aan het bedrijfsbeleid van mobiele apparaten te houden.

Beste alles-in-één apps

Trucker

Trucker combineert veel verschillende tools en is geweldig als je het aantal apps op je telefoon wilt minimaliseren. Plan waar je gaat parkeren, kijk wat er bij het volgende tankstation wordt aangeboden, bekijk realtime verkeersupdates, ontvang meldingen over slecht weer en beoordeel je eigen ervaringen.

Intruck

Een relatief nieuwe toevoeging in de vrachtwagen apps is Intruck,  het wordt steeds populairder. Een andere app die vrachtwagenchauffeurs alles biedt wat ze nodig hebben op één handige plek, gebruik deze om dagelijkse controles uit te voeren, parkeerplaatsen langs je route te vinden, te boeken en te betalen en faciliteiten van de vrachtwagenlocatie te bekijken voordat je daar aankomt.

Wil je meer nuttige tips en nieuws over vrachtwagens lezen? Bekijk de Fleet Speak vrachtwagen-nieuwsfeed.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>