Share This Post

Hoofdartikels / Lijstjes / Uncategorised

De 5 beroemdste vrachtwagenchauffeurs

De 5 beroemdste vrachtwagenchauffeurs

Wie wist dat de link tussen vrachtvervoer en Hollywood zo sterk was? Vele beroemdheden waren vroeger vrachtwagenchauffeurs. Dit is onze top 5.

Charles Bronson (de acteur, niet de crimineel!)
Hij staat voornamelijk bekend om het paardrijden, maar in het leger was hij onder andere een vrachtwagenchauffeur.

James Cameron
James Cameron werd een vrachtwagenchauffeur nadat hij gestopt was met zijn studies. Hij werkte gedurende die tijd ook aan zijn eigen scripts en nadat hij in 1977 ontslag had genomen, kocht hij een videocamera en filmde hij een 10 minuten durende science-fiction film. Zijn filmbudgets zijn sindsdien een stuk groter geworden.

Sean Connery
Sean Connery was de originele James Bond en hij is een man met vele talenten. Hij behoorde tot de marine, hij werkte als een strandwacht, hij heeft grafkisten gepolijst, hij was een arbeider, hij was een model voor een artiest en hij was een toneelassistent. Hij heeft daarnaast ook met vrachtwagens gereden. Ik verwacht eigenlijk ook niets anders van 007.

Liam Neeson
Hij was een éénmalige chauffeur voor Guinness (hij is immers Iers) en hij gaf dat leven op om lid te kunnen worden van een theatergezelschap. We kunnen denk ik met zekerheid zeggen dat hij nooit meer heeft teruggekeken.

Elvis Presley
Het gerucht gaat de ronde dat iemand tijdens een auditie tegen Presley zei: ‘Geef je beroep als vrachtwagenchauffeur niet op, want je zult nooit doorbreken als zanger’. Schijnbaar was hij niet alleen een goede vrachtwagenchauffeur, maar ook een geweldige zanger.

En wie kan Henk Wijngaard vergeten die met zijn hit “Met de vlam in de pijp” doorbrak? Als vrachtwagenchauffeur kun je, net zoals vele andere mensen voor jou dat gedaan hebben, je eigen verborgen talenten ontdekken.

Kan jij nog een aantal andere beroemde vrachtwagenchauffeurs opnoemen?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>