Share This Post

Hoofdartikels

5 meest vervelende rijgewoonten

5 meest vervelende rijgewoonten

Jemig. Wat is er met die bestuurders?

Ik beweer niet de beste chauffeur ter wereld te zijn en als professionele chauffeur heb ik misschien een voordeel. Maar waarom zijn er zoveel idioten op de weg?

Ik ben geslaagd voor mijn rijexamen. Ik heb er een paar behaald en op geen enkel moment kwam ik een regel tegen die zei dat het een goed idee was om heel dicht op andere voertuigen te rijden of met onregelmatige snelheden te rijden.

Je kent de soort bestuurders die ik bedoel wel. We hebben ze allemaal op een gegeven moment op de weg gezien. Het enige probleem is dat ik denk dat de overtredende bestuurders niet eens beseffen wat ze doen.

Rijden met onregelmatige snelheden

Sommige bestuurders weten gewoon niet met welke snelheid ze moeten rijden. En ik heb het niet over bestuurders die langzamer gaan rijden, omdat ze niet zeker weten welk kant ze op moeten (dat hebben we allemaal meegemaakt). Ik heb het over de bestuurders met snelheidsproblemen op de openbare weg. Rijden op snelwegen en A-wegen kan aanvoelen als een voortdurend spel van inhalen en ingehaald worden – door hetzelfde voertuig. Zoek een snelheid waar je blij mee bent en blijf erbij.

Slecht – nee, vergeet dat – verschrikkelijk parkeren

Het in ruimtes manoeuvreren is absoluut een onderdeel van het rijexamen, dus waarom zijn zoveel bestuurders er zo slecht in? Niet in de buurt van de stoeprand komen, een bocht van 50 punten uitvoeren om een ruimte te betrekken of de lijnen op de grond negeren die laten zien waar de ene weg begint en de andere eindigt – ik zou nog wel even door kunnen gaan. Het enige dat je hoeft te doen is oefenen. Niet lang nadat ik geslaagd was voor mijn eerste rijexamen, werkte ik ergens waar de enige parkeerplaats langs een expresweg was. Als je onder druk moet fileparkeren dan heb je het snel onder de knie!

In de middelste baan blijven rijden

Automobilisten die op de middelste rijstrook van snelwegen rijden, zijn niet alleen luie bestuurders, ze zijn gevaarlijk. Iedereen die ze benadert op de rechter rijstrook heeft twee keuzes – ze kunnen blijven hangen of ze kunnen overgaan naar de linkerbaan, inhalen en dan teruggaan naar waar ze begonnen.

Geen richting aangeven

‘Vergeten’ om richting aan te geven: een andere irritatie van mij (zoals je zult zien aan een eerdere tirade). [link naar Zijn mensen vergeten hoe ze hun richtingaanwijzers moeten gebruiken?  artikel] Het kost vrijwel geen moeite om een richtingaanwijzer te gebruiken, maar toch kiezen veel mensen ervoor om geen richting aan te geven als ze op rotondes, bij verkeerslichten en op snelwegen rijden. Of ze vergeten het of kunnen niet gestoord worden – hoe dan ook, het is onaanvaardbaar.

Bumperkleven

Bumperkleven bij de bestuurder die voor je rijdt moet een van de gevaarlijkste dingen zijn die je achter het stuur van een voertuig kunt doen. En hoe sneller ze gaan, hoe gevaarlijker het is. Ik ga maar niet door. Ik word al kwaad, als ik er alleen maar aan denk…

Welke andere klachten zou je aan de lijst toevoegen?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>