Share This Post

EU

5 Europese startups voor elektrische vrachtwagens die hopen Tesla’s Semi uit te dagen

5 Europese startups voor elektrische vrachtwagens die hopen Tesla’s Semi uit te dagen

Gewone vrachtwagens kunnen nu nog steeds normaal zijn op onze wegen, in de toekomst zullen ze door milieuvriendelijkere voertuigen worden vervangen. Deze helpen om de planeet te redden en de bedrijfskosten van de wagenparken te verlagen.

Toen EU-wetgevers een overeenstemming bereikten over CO2-emissienormen voor vrachtwagens en een doelstelling voor de verkoop van nul emissie vrachtwagens vaststelden, realiseerden Europese vrachtwagenfabrikanten zich dat elektrificatie sneller mainstream zou kunnen worden dan verwacht.

De langverwachte Tesla Semi is onlangs in Europa gelanceerd, maar er zijn tal van Europese startups die elektrische vrachtwagens aanbieden die klaar staan om het op hun thuisbasis tegen Tesla op te nemen.

  1. E-Trucks Europe (Nederland)

In 2017 opgericht

E-Trucks Europe is altijd op zoek naar innovatief, duurzaam transport. Het produceren van waterstofhybride voertuigen met een elektrische aandrijflijn, hun vrachtwagens zijn stil en produceren geen uitstoot. Het ingebouwde waterstofsysteem zet waterstof om in elektriciteit en de voertuigen kunnen 24 uur per dag gebruikt worden.

  1. Volta Trucks (Stockholm)

In 2019 door Carl-Magnus Norden opgericht

Volta Trucks hebben een op de bestuurder gerichte benadering en hebben lagere cabines (niet nodig om te klimmen of te springen), sensoren en camera’s om blinde hoeken te voorkomen en verminderde trillingen. Wat allemaal voor een aangenamere rijervaring zorgt.

  1. StreetScooter (Duitsland)

In 2010 door Achim Kampker en Günther Schuh opgericht

StreetScooter is in 2014 overgenomen door Deutsche Post en biedt bedrijfsvoertuigen zonder emissie die op de behoeften van gebruikers zijn afgestemd. Met praktische, robuuste en economische opties voor elektrische mobiliteit hebben zijn elektrische vrachtwagens een bereik tussen 50 en 80 km en een maximale snelheid van 85 km/u.

  1. Tevva (VK)

In 2012 door Asher Bennett opgericht

Tevva maakt in zijn uitgebreide reeks elektrische vrachtwagens gebruik van bekroonde technologie. De vrachtwagens variëren van 7,5 tot 32 ton en integreren batterijbeheersystemen, elektromotortechnologie en een op afstand bediende range extender. De eerste elektrische hybride vrachtwagen bevatte 74 kWh-batterijen aan weerszijden van het chassis en een 120 kW-elektromotor.

  1. Einride (Stockholm)

In 2016 door Filip Lilja, Linnéa Kornehed en Robert Falck opgericht

Einride ontwikkelt volledig elektrische en autonome vrachtwagens die op afstand door bestuurders kunnen worden bestuurd. De Einride Pod, een van zijn aanbiedingen, is met gespecialiseerde modulaire trailers voor pallets, hout, bederfelijke goederen en meer uitgerust.

Pas op voor Tesla. Deze groep is serieus…

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>