Share This Post

Hoofdartikels

5 Essentiële tips om je busje georganiseerd te houden

5 Essentiële tips om je busje georganiseerd te  houden

Bedenk eens hoeveel uur je per maand verspilt, of zelfs per jaar, door achter in je bestelwagen op zoek te zijn naar het juiste gereedschap of door apparatuur uit en in te laden, want je kunt anders niet bij de kit komen die je nodig hebt. Veel tijd, frustratie en zweet (van het graven in een warme bus) kan voorkomen worden als je een goed systeem hebt geïnstalleerd. Hier zijn enkele tips om de achterkant van je busje
georganiseerd te houden.

1. Geef alles een vaste plaats

Het meest tijdrovende deel van het zoeken naar een stuk gereedschap in een rommelig busje is dat je vaak niet weet waar je het het laatst hebt neergelegd en je dus niet weet waar je met zoeken moet beginnen. Denk eens na over welk gereedschap of welke apparatuur waar moet liggen en geef alles dan een vaste plek in het busje. Je kunt gereedschap en apparatuur op basis van het gebruik groeperen, hoe vaak je ze nodig hebt of op basis van hun grootte. Op deze manier optimaliseer je niet alleen het gebruik van je ruimte, maar wordt ook de tijd die nodig is om alles te pakken wat je voor de klus nodig hebt verminderd.

2. Gebruik labels

Zodra alles een vaste plaats heeft, kun je labels aan de rekken / vakken, maar ook aan de afzonderlijke gereedschappen toevoegen. Op deze manier hoef je je niet te herinneren waarom je bepaalde items gegroepeerd hebt en is het gemakkelijker om te zien wanneer iets niet op zijn plaats staat. Je kunt bijvoorbeeld alle items in een bepaalde lade dezelfde kleur geven. Als je dan een schroevendraaier met een groen label in je blauwe lade ziet, dan weet je meteen dat deze op de verkeerde plek ligt. Je kunt je gereedschappen ook nummeren en ze in die volgorde opruimen. Vervolgens kun je een genummerde lijst met items aan de buitenkant van de bak of lade plaatsen, zodat je eenvoudig kunt controleren waar je iets hebt opgeruimd.

3. Houd ruimte vrij om te bewegen

Of je nu weet waar een gereedschap is opgeborgen of dat je nog steeds aan het zoeken bent, het kan enorm frustrerend zijn om veel zware items te moeten verplaatsen om je apparatuur te bereiken. Zorg voor voldoende ruimte tussen de bakken en laden, zodat je makkelijk toegang tot alle items hebt. Als de ruimte in je voertuig beperkt is, bedenk dan welke apparatuur je het minst gebruik en zet die achterin. Je kunt ook de apparatuur die het gemakkelijkst te verplaatsen zijn in het midden zetten, zodat je je niet elke keer als je een schroevendraaier nodig hebt in het zweet hoeft te werken.

4. Maak er een gewoonte van om te tellen en te vervangen

Of je nou moe of gehaast bent nadat je een klus hebt geklaard, kan het erg verleidelijk zijn om gewoon alles in de laadbak van je busje te gooien, omdat je denkt dat je het later op zult ruimen. Dat doe je niet. Maak er een gewoonte van om alles op zijn vaste plek terug te leggen en ervoor te zorgen dat je niets vergeten bent. Dit vereist wat inspanning, maar bespaart je uiteindelijk veel meer tijd. Het niet hoeven
kopen van een nieuw stuk gereedschap die je niet kunt vinden, kan je ook veel geld besparen.

5. Gebruik rekken en laden

Dit is de tip die misschien het meeste effect kan hebben op de netheid van je busje. Als je niet over de juiste opslag beschikt, dan is het bijna onmogelijk om alles op de juiste plaats te houden. Zelfs als je dingen op dezelfde plek zet wanneer je weggaat, dan kunnen ze tegen de tijd dat je aankomt verschoven zijn. Om volledig gebruik te maken van je ruimte en over de mogelijkheid te beschikken om alle soorten gereedschappen en apparatuur op te slaan, kun je denken aan rekken, planken, kasten en laden – zowel aan de zijkant als langs de scheidingswand.

Gearmate heeft een aantal fantastische opties als je met een Ford Custom of Volkswagen T6 / T5 rijdt. In het Verenigd Koninkrijk van hoogwaardige materialen gemaakt, hun aanbod is absoluut perfect als je opslag zoekt die stevig, zeer aanpasbaar, vergrendelbaar en voor zowel grote als kleine artikelen praktisch is.

Met verplaatsbare planken, accessoirehouders, zware laden en toegang vanaf zowel de achter- als de zijdeuren, kun je met Gearmate je opslagefficiëntie maximaliseren. Nooit meer door een rommelige stapel gereedschap zweten en vloeken!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>