Share This Post

Hoofdartikels

4 voordelen van je huisdier bij je hebben op de weg

4 voordelen van je huisdier bij je hebben op de weg

Heb je het verhaal gezien over een vrachtwagenchauffeur die met zijn katachtige reisgenoot herenigd werd na vijf maanden uit elkaar te zijn geweest? Zo niet, dan kun je er hier meer over lezen.

De hereniging tussen Matthew (eigenaar) en Ashes (kat) klinkt alsof het behoorlijk emotioneel werd en alleen mogelijk was, omdat Ashes gechipt was.

Hoe dan ook, het zette me aan het denken over hoe goed het zou zijn om tijdens mijn rijdagen een trouwe viervoeter bij me te hebben op de weg.

Wat zorgt er immers voor dat een lange reis sneller gaat? Een vriend meenemen voor de rit, dat is wat helpt.

Of je nu met een hond, kat of papegaai op pad gaat, een huisdier op de passagiersstoel heeft veel voordelen.

Hier zijn enkele voordelen van het meenemen van je huisdier naar het werk – wanneer het werk een vrachtwagen besturen is.

  1. Helpt eenzaamheid te voorkomen

Urenlang achter elkaar rijden is voldoende om iedereen af en toe een beetje gek te maken. Het hebben van een huisdier aan je zijde helpt die gevoelens van eenzaamheid te verlichten en kan fungeren als het perfecte klankbord als iets niet volgens plan verloopt.

  1. Krijgt je uit de vrachtwagen

Opgesloten zijn in de cabine van een vrachtwagen is niet geweldig – voor dieren of mensen. Dieren willen graag de frisse lucht in en zoveel mogelijk nieuwe plaatsen verkennen, dus als je een hond op sleeptouw hebt, dan is dit het perfecte excuus om elke dag te bewegen. Afhankelijk van de energieniveaus van je hond, kan dat een paar keer per dag zijn. Regelmatige lichaamsbeweging doet veel goeds – van het verbeteren van de gezondheid van het hart tot het houden van een goede bloeddruk.

  1. Geeft je een reden om sociaal te zijn

Als er één ding is waar huisdierenbezitters net zoveel van houden als tijd doorbrengen met hun harige vrienden, dan is het over hen te praten! Met je hond wandelen bij een truckstop zorgt voor een gemakkelijke gespreksaanzet – zelfs als dat gesprek maar een paar minuten duurt.

  1. Werkt als een verlichting van stress

Wanneer je je depressief voelt en je stressniveau stijgt, zorgt de onvoorwaardelijke liefde van je huisdier (samen met hun gekke capriolen) ervoor dat dingen er een beetje beter uitzien en je leven een beetje voller.

Het is natuurlijk niet altijd geweldig om een huisdier op de passagiersstoel te hebben. Ze kunnen een complete rotzooi maken of schade aan de vrachtwagen veroorzaken. En uit een warme cabine stappen, omdat Colin de cocker-spaniel NOG EEN toiletpauze nodig heeft, is niet ideaal als het buiten vriest.

Voor alle mogelijke problemen is het echter de moeite waard om een huisdier op sleeptouw te hebben.

Reist je met een vierpotige metgezel? We zien graag enkele foto’s!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>