Share This Post

Lijstjes / Uncategorised / Vrachtwagens

4 (oneerlijke) stereotypen over vrachtwagenchauffeurs waar we zonder kunnen

4 (oneerlijke) stereotypen over vrachtwagenchauffeurs waar we zonder kunnen

Net als elke branche heeft het vrachtvervoer een divers personeelsbestand. Vrachtwagenchauffeurs komen uit een verscheidenheid van achtergronden, opleidingen en etniciteiten en zijn een mix van leeftijd, geslacht en persoonlijkheden.

Dus, waarom krijgen vrachtwagenchauffeurs zo makkelijk een stereotype opgeplakt?

In de afgelopen 20 jaar is het imago van de vrachtwagenchauffeur verslechterd. De dagen dat vrachtwagenchauffeurs werden beschouwd als de koning van de weg zijn voorbij.

Tegenwoordig heeft het imago van de vrachtwagenchauffeurs een duikvlucht genomen. Het kan te maken hebben met de uitbeelding door de media van vrachtwagenchauffeurs als slechteriken. Of misschien is het het resultaat van een gedereguleerde industrie die een stroom van meer onervaren chauffeurs de weg op ziet gaan.

Wat de oorzaak ook is, de stereotypes van de vrachtwagenchauffeur kunnen wreed zijn en het moet stoppen.

Hier zijn vier stereotypen die we echt zouden kunnen missen.

1 Te zwaar en onverzorgd

Veel mensen denken dat alle vrachtwagenchauffeurs te zwaar en vies zijn. Ze denken aan cabines vol met afval, chauffeurs die zich nooit wassen en non-stop junkfood eten.

Dit geldt misschien voor sommigen, maar het is zeker niet de norm. Ja, het eten van een gezond dieet kan een uitdaging zijn op de weg en sommige chauffeurs worstelen met hun gewicht – maar dit zijn zaken die ver buiten de vracht-gemeenschap reiken. Dus wijs niet alleen naar vrachtwagenchauffeurs.

2 Wegpiraten

Sommige mensen respecteren de weg niet en er wordt niet nagedacht over het aantal wielen dat ze onder zich hebben. Voor professionele vrachtwagenchauffeurs is veiligheid de eerste prioriteit. Als gevolg hiervan zul je merken dat de meeste vrachtwagenchauffeurs zich aan de snelheidslimiet houden, voorzichtig zijn bij slecht weer en voldoende ruimte laten tussen hun vrachtwagen en andere voertuigen.

Er kunnen momenten zijn waarop een vrachtwagenchauffeur zich niet aan de regels van de weg houdt (waarbij veel van deze incidenten op YouTube terechtkomen). De meeste vrachtwagenchauffeurs doen er echter alles aan wat ze kunnen om zichzelf, hun lading en de mensen om hen heen veilig te houden.

3 Grofgebekt en slecht gedrag

We verliezen allemaal wel eens ons geduld – en bij vrachtwagenchauffeurs is dat niet anders. Maar om alle vrachtwagenchauffeurs te bestempelen als vloekende, luidruchtige bruten met wangedrag dat kan gewoon niet. Vrachtwagenchauffeurs zijn vaak ouders die van dag tot dag respectvolle levens leiden.

Trouwens, wanneer je een veeleisende baan hebt zoals een vrachtwagen besturen, wie heeft er dan tijd voor vrouwen, drugsgebruik of schreeuwen tegen voorbijgangers, toch?

4 Mannen

Het is waar dat er meer mannen dan vrouwen achter het stuur van vrachtwagens te vinden zijn, maar er zijn zeker genoeg vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs. Vrouwen zijn net zo trots en in staat om hun baan te doen en krijgen doorgaans gelijke lonen (let op, andere industrieën).

Het is tijd voor de industrie om stelling te nemen en deze stereotypen voor eens en voor altijd af te sluiten.

Vrachtwagenchauffeurs moeten onthouden dat ze de hele branche vertegenwoordigen als ze onderweg zijn. Dat betekent professioneel handelen en doen wat ze kunnen om het respect van anderen te verdienen.

Wat doe jij om een ​​einde te maken aan deze stereotypen en het imago van het vrachtverkeer ten goede te veranderen?

Share This Post