Share This Post

Lijstjes / Uncategorised / Vrachtwagens

4 manieren om vrachtwagenchauffeurs te laten zien dat je om ze geeft

4 manieren om vrachtwagenchauffeurs te laten zien dat je om ze geeft

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar ik denk dat mensen misschien wel begrijpen hoe belangrijk het is om met een vrachtwagen te rijden. Niet alleen zijn er in september van elk jaar de hashtags zoals #thankatrucker op Twitter en de National Truck Driver Appreciation Week van de ATA, maar er is ook een onderliggend gevoel dat mensen het beginnen te begrijpen.

Dus waarom nu? Misschien komt het door een dieper begrip van de omvang van de rol van een vrachtwagenchauffeur in de samenleving. Vrachtwagenchauffeurs doen meer dan de economie van een land in beweging houden – vrachtwagens worden gebruikt om voedsel en hulp te leveren aan degenen die het het hardst nodig hebben (dat wil zeggen slachtoffers van natuurrampen of conflicten) en vrachtwagenchauffeurs helpen noodhulpvoertuigen wanneer dat nodig is, waardoor de wegen veiliger worden. Bovendien is de sector liefdadigheids gericht en bestrijkt alles, van het bestrijden van mensenhandel tot het herenigen van verloren huisdieren met hun eigenaren.

Of het kan zijn omdat het publiek het alternatief heeft gezien (en daarmee bedoel ik zelfrijdende vrachtwagens) en ze zijn niet zo onder de indruk.

Maar terwijl meer mensen meer waardering tonen voor vrachtwagenchauffeurs, kan hetzelfde ook worden gezegd voor bedrijven?

Hier zijn vier manieren waarop vrachtbedrijven hun waardering kunnen tonen aan vrachtwagenchauffeurs.

1 Toon wat respect, alsjeblieft
Zoals we allemaal weten, is het schema van een vrachtwagenchauffeur bijna altijd krap. Zelfs de minste vertraging kan meer tijd op de weg betekenen en minder tijd met vrienden en familie. Bedrijven moeten extra inspanningen leveren op het gebied van laadtijden en er rekening mee houden dat vrachtwagenchauffeurs vooraan staan ​​bij de levering van producten (en dus voordeel hebben).

2 Wees eerlijk, wees redelijk
Er is veel geschreven over transparantie in het bedrijfsleven – en dit geldt ook voor vracht. Bedrijven moeten eerlijk zijn tegenover chauffeurs over het soort vracht dat wordt afgeleverd en ervoor zorgen dat de informatie over gewicht, hoeveelheid en beschrijving klopt. Dit voorkomt verwarring en zorgt ervoor dat het werk efficiënt wordt gedaan.

3 Vergeet niet dat vrachtwagenchauffeurs ook familie hebben
Iedereen vindt het leuk om naar huis te gaan aan het eind van een lange dag – en vrachtwagenchauffeurs zijn niet anders. Vrachtbedrijven moeten ervoor zorgen dat planningen realistisch zijn en perioden thuis toestaan. Er zullen ook familiegelegenheden en bijeenkomsten zijn waar vrachtwagenchauffeurs graag bij willen zijn, dus een beetje flexibiliteit gaat een lange weg. Het sleutelwoord is compromis: als beide partijen bereid zijn om dat te doen, is het een win-winsituatie.

4 Geef vrachtwagenchauffeurs een stem
Geen enkele werknemer wil het gevoel hebben dat ze hun gedachten en zorgen op het werk niet kunnen uiten. Bedrijven moeten een solide relatie opbouwen met vrachtwagenchauffeurs en een omgeving creëren waarin iedereen zich gemakkelijk uit kan spreken. Eigenaren van wagenparken moeten bestuurders aanmoedigen om vragen te stellen en te zeggen of iets niet duidelijk is – of het nu gaat om de vrachtwagen, een apparaat of een collega. Immers, hoe meer iemand zich gewaardeerd voelt, hoe waarschijnlijker het is dat ze hun volledige loyaliteit zullen bieden.

Dus bedankt aan iedereen die vrachtwagenchauffeurs al wat liefde toont – het is goed om te weten dat je om je geeft! En als je te laat bent voor het appreciatie feest van de vrachtwagenchauffeurs, maak je geen zorgen, we zijn hier met open armen!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>