Share This Post

Technologie

3 rijwetten die je moet kennen

3 rijwetten die je moet kennen

Als iemand die voor de kost een voertuig bestuurt, weet je hoe vaak de verkeerswetgeving kan veranderen. Hier is een herinnering aan welke veranderingen we in 2020 kunnen verwachten.

Lage emissiezones

Een aantal landen in Europa hebben in steden zones met lage uitstoot ingevoerd, waaronder Duitsland, Italië, Denemarken, Tsjechië, Frankrijk en Portugal. In april vorig jaar trad de Ultra Low Emission Zone in centraal Londen in werking. Er zullen naar verwachting meer steden volgen. Houd in de gaten welke steden geen zeer vervuilende voertuigen toestaan, aangezien de regeling naar verwachting in 2020 in nieuwe gebieden zal worden aangenomen.

Intelligente snelheid assistent

Intelligente snelheid assistent is een functie die vanaf 2022 in nieuwe auto’s verplicht wordt, met als doel om de verkeersveiligheid te vergroten en botsingen te verminderen. Het systeem omvat camera’s die verkeersborden herkennen en beperkingen stellen aan het vermogen van een motor om snelheidsovertredingen te voorkomen. Andere verkeersveiligheidssystemen die binnenkort ook verplicht kunnen worden, omvatten waarschuwingen voor afleiding en slaperigheid van de bestuurder, camera’s en sensoren voor achteruitrijden, geavanceerd noodremmen, rijbaanassistentie en datarecorders met zwarte doos. Wat de wegen veiliger houdt, krijgt van mij een duimpje omhoog.

Rijlessen op snelwegen

Jarenlang stelde de wet dat bestuurders alleen op de snelweg konden rijden als ze hun examen hadden doorstaan. Nu worden leerling bestuurders in het VK tijdens de lessen op de snelweg toegelaten, mits ze door een instructeur met dubbele bediening in de auto worden vergezeld. Als je ooit op de Britse snelwegen hebt gereden, dan zul je begrijpen dat deze wetswijziging al veel te laat is, omdat sommige bestuurders vrijwel geen idee hebben hoe ze van het ene kruispunt naar het volgende moeten komen.

Zijn er wijzigingen in de rijwetgeving waarvan je denkt dat we deze in 2020 zullen gaan zien?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>