Share This Post

Hoofdartikels

10 mythen over het vrachtvervoer

10 mythen over het vrachtvervoer

Vrachtwagenchauffeur zijn is verre van eenvoudig. Maar het wordt nog moeilijker wanneer de geruchtenmolen in overdrive is en mensen de mythen beginnen te geloven die ze over het beroep horen.

Hier zijn vier mythen over de vrachtwagenindustrie waarvan we allemaal willen dat ze zouden verdwijnen.

  1. Een vrachtwagen besturen is eenvoudig

Hoe vaak hebben we deze allemaal wel niet gehoord? Het besturen van een vrachtwagen is lonend, ja, maar ik weet niet of iemand die ooit gedurende een bepaalde periode in een vrachtwagen heeft gereden het ooit als ‘gemakkelijk’ heeft beschreven. Waar zal ik beginnen? Er zijn de uren die in de cabine doorgebracht worden, navigeren door slecht weer, en de eindeloze files. Laten we de tijd bij vrienden en familie vandaan, de arbeidsomstandigheden en het verschrikkelijke loon niet vergeten. En er is meer… De stress van het halen van deadlines, de vaardigheid om zo’n groot voertuig te besturen en alle (vaak onnodige) administratieve rompslomp die nodig is om de goederen van de ene naar de andere plek te verplaatsen.

  1. Vrachtwagenchauffeurs zijn onverantwoordelijk

Veel mensen zeggen van alles over vrachtwagenchauffeurs; de meeste moeten met een flinke snuf zout genomen worden. Het idee dat vrachtwagenchauffeurs onverantwoordelijk zijn, kan niet minder waar zijn. Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die de industrie een slechte naam geven, maar zij zijn in de minderheid. Vrachtwagenchauffeurs worden serieus getraind en hun nauwkeurigheid bij het rijden is moeilijk te bereiken. Mensen zijn snel geneigd om een grote vrachtwagen als schuldige aan te wijzen nadat er een ongeval heeft plaatsgevonden, maar onderzoek toont aan dat dit een oneerlijke veronderstelling is.

  1. Alleen kerels zijn vrachtwagenchauffeurs

Fout. Om een vrachtwagenchauffeur te zijn, moet je zelfverzekerd achter het stuur zitten, de training voltooien en commitment tonen. Vrouwen kunnen dat net zo goed als mannen. Vrouwen zijn zeker in de minderheid in de industrie, maar bedrijven doen meer om vrouwen aan te trekken.

  1. Vrachtwagenchauffeurs zijn niet gecultiveerd

Er zijn genoeg mensen die beweren dat vrachtwagenchauffeurs niet gecultiveerd zijn. Ik kan het niet helpen om me af te vragen hoeveel echte vrachtwagenchauffeurs deze mensen kennen. Hoe dan ook, dit is duidelijk een mythe. Vrachtwagenchauffeurs zijn enkele van de meest bereisde personen die je zult ontmoeten. Onderweg zien ze veel bezienswaardigheden, ontmoeten ze veel mensen en zijn daardoor behoorlijk goed ontwikkeld. Bovendien zijn het ook vaak goede mensen. Vrachtwagenchauffeurs hebben de neiging om als eerste te stoppen wanneer ze een botsing of een automobilist in moeilijkheden zien.

Krijg wat met je mythen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>